Cevap :
Açıklama:
Karadeniz Kültürü İçin Olmazsa Olmaz: Kemençe ve Horon
Karadeniz kültürü içinde önemli yere sahip kemençenin tamamlayıcısı ise horondur. Kemençeyle çalınan türkülerde herkes horon oynayarak eğlenmektedir. Horon oynamak, horon kurmak, horona durmak, horon yapmak ve horon vurmak adlarıyla bilinmektedir.
Karadeniz kültürü içinde evlilikler yakın çevreden yapılır. Genellikle komşu, akraba ve aile büyüklerince seçilir. Beşik kertme geleneği olsa da herhangi bir zorlama bulunmamaktadır. İki taraf da birbirini iyice araştırır ve son karar verilir. Sevenlerin kavuşamama durumunda maraz denen ruh hastalıkları olur. Kız istenmeden önce ondan büyük kız olup olmadığı araştırılır. Böyle bir durum varsa kız istenmez, istense de büyük kız varken ufak kız verilmez.
Kradeniz gelenekleri çiftlerin aile hayatına da etki eder… Karadeniz’de evlenir evlenmez çocuk yapılması çiftlerden beklenir. Hamile kalmaması durumunda telaş yapılır ve hamile kalınması için okutma dahil her yola başvurulur. Eskiden gelin hamile kalmazsa birkaç sene içinde boşanma söz konusu olur ya da üzerinde kuma alınırdı. Ancak günümüzde böyle bir durum söz konusu değildir.
Karadeniz geleneksel giysileri, alpaka ve aktek kumaşlarından yapılır. Gömlek kumaşı ise şile bezi ya da poplin kumaştan yapılır. Kadın kostümlerinde jarse ya da kadife genel olarak ise satenden ya da keşandan yapılmaktadır.
Karadeniz giysileri erkekler için alpaka kumaştan yelek, alpaka kumaştan yada bossa kumaştan yapılmış zılga, başında dolama, hakim yakalı çift düğmeli poplin gömlek, deri sallama kemer ya da vinneks sallama kemerinden oluşur. Horon oynarken giyilen bu geleneksel kostümlerde göğse Türkiye bayraklı arma dikilir.
Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim :)