Cevap :
Kitapların insanlar üzerinde sağladıkları yararları saymakla bitmez. İnsanların konuşma becerilerine, genel kültür ve bilgi seviyesine, düşüncelerine, hayal güçlerine, çözüm bulma konusundaki becerilerine olan katkıları; kitapların insanların en büyük arkadaşlarından biri olduğunu göstermektedir.
Kitaplar insanlar üzerinde çok yararlı etkilere sahiptir ve okunan her yeni kitap insanların ufkunun genişlemesine, genel kültür seviyesinin artmasına, insanlar ile daha sağlıklı iletişim kurmasına yardımcı olmaktadır. Kitap okumak insanın bilgisine bilgi, değerine değer katar. Düşüncelerini geliştirir ve farklı bakış açılarına sahip olmasını sağlar. Kitap okudukça hayat daha da güzelleşir.
Kitap okuma cehaletin önüne geçmenin ve toplumun gelişmesinin en önemli etkisi olarak yer almaktadır. Kültür düzeyi yüksek olan toplumlar daha hızlı gelişimi yakalama ve yeniliklere daha açık olabilme imkanını da bulurlar. Ancak okumayan toplumlar cahillikle boğulur gider ve yok olur. Kitap okumanın sayesinde konsantrasyon gücünüzün de arttığını görmeniz özellikle faydalı olacaktır. Kitap okuma sayesinde çevrenizle olan ilişkilerinizin de çok daha olumlu ve ılımlı olduğunu anlayabilirsiniz. Kitap okumak algı gücünün artmasına hayal gücünün güçlenmesine ayrıca okul ve iş hayatında daha büyük başarılara ulaşmaya etken olacaktır. Özellikle eğitimli aileler çocuklarına bu sayede çok daha iyi yaklaşımlar içerisinde davranarak onların kişisel gelişimi açısından da daha sağlıklı olmalarını becerebilirler.
Cevap:
MERHABA?!
⚠️ alıntı değildir
⚠️kendim yazdım!
Açıklama:
Kitap Okumak
Kitap, bilgi dostudur. Bizi hiç görmediğimiz, hiç gitmediğimiz erlere yerlere götüren kitaplar bizlere hayal bile edemediğimiz dünyaların kapılarını açar. Kitap, bilgidir; kitap erdemliliğin en önemli yardımcılarındandır. Kitap okuyan insan kendini geliştirir. Her kitapta yeni bilgilerle donanarak pırıl pırıl parlayan bir dünya görüşüne sahip olur.
Basın yayın kuruluşlarının günümüzde sayısının artmış olması basılan kitap sayısının da artmasını sağlamıştır. Bu kadar fazla kitabın kitapçıların raflarında yer aldığı bir çağda kitap okumamak insanın kendine yapacağı en büyük kötülüktür. Kitap okuyan insanı hem kendini yetiştirir hem de pek çok konuda bilgi sahibi olarak topluma faydalı bir birey haline gelir. Kitap okuyan insanlar, içinde yaşadıkları toplumun da değerini de arttırır. Daha kültürlü, daha bilgili bir toplum oluşturarak çağın gereklerine uyum sağlar.
Toplum olarak çok fazla kitap okumayı sevmiyoruz. Bizlere pek çok kapının anahtarını sunacak olan kitap okuma alışkanlığı gençlere küçük yaşlarda kazandırılmalıdır. Özellikle aileler çocuklarını kitap ile küçük yaşlarda tanıştırmalı, kendileri de kitap okuyarak çocuklarına örnek olmalıdır. Kitap okuyan insanlar kendilerini geliştirir, hayatta daha önemli mevkilere gelerek rahat bir hayat yaşama şansını yakalar. Kitaplardan edinilen bilgiler, tecrübe ile birleştiğinde ışıl ışıl parlayan her konuda bilgisi olan bireyler ortaya çıkar. Güzel bireyler, güzel toplumlar; güzel toplumlar, güzel bir dünya demektir.