Cevap :
f(1)'i denklemden bulalım.
(x-1)/2 = 1 olması için x'in 3 olması gerekir.
x = 3 olmak üzere
f(1) = 9-a = 5 olmalı.
Buradan a = 4 olarak gelir.
İlk sorunun cevabı: D
...
f(-2) 'yi denklemden bulmamız gerekiyor.
x+1 = -2 olmak üzere x = -3 gelir.
O halde f(x+1) denkleminde x yerine -3 yazalım.
x = -3
f(-2) = -9-2 = -11
Şimdi g(2) 'yi bulmamız gerekiyor.
(x-1)/2 = 2 olması için x yerine 5 yazmalıyız.
g[(x-1)/2] denkleminde x = 5 için,
g(2) = 5³ = 125
f(-2) + g(2) = -11 + 125 = 114
İkinci sorunun cevabı: E