Cevap :
Zamirler, isim değildir. Cümlelerde ismin yerini tutarlar. Kişileri, varlıkları karşılayan sözcükler olarak dilbilgisi ve anlatımda önemli görevler üstlenirler. Zamirler doğru kullanımları ile cümlelerde anlatılmak istenenleri en güzel şekilde ve kısa bir yöntemle karşı tarafa ve insanlara aktarırlar. Zamir çeşitlerinin bilinmesi ile anlatıma özgünlük ve zenginlik kazandırılır. Birçok yazar, anlatmak istediklerini zamirlerle daha etkili ve merak uyandıran bir şekilde anlatabilmektedir.
Zamir Nedir?
İsim olmadığı halde cümlede ismin yerini tutan, herhangi bir varlığı işaret yolu ile, soru yolu ile, belli belirsiz bir şekilde karşılayan sözcüklere zamir denir. Zamirler tek başına kullanıldıklarında herhangi bir ismi karşılamazlar. Zamirlerin anlam kazanması için ismin anlamını karşılamaları gerekir. Varlıkların veya insanların isimlerini cümlelerde tekrarlamak cümleyi uzatır ve bazen de cümleyi daha karmaşık bir hale getirir. Ben, sen, bu, şu, o şeklinde kısa yoldan zamirler sayesinde anlatımlar kolaylaşmaktadır.
Zamir Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Zamir çeşitleri; şahıs zamirleri, dönüşlülük zamiri, işaret zamirleri, belgisiz zamirler, soru zamirleri, ilgi zamiri, iyelik zamiri’dir. Yapı bakımından ise basit zamirler, birleşik zamirler, öbekleşmiş zamirler, ek halindeki zamirler şeklinde çeşitlere ayrılır.
Zamirlerin Özellikleri; İsim soylulardır. Bir ya da birden fazla ismin yerini tutarlar. Onları öğrenmek içinde kullanılırlar. Anlamdan çok görev yönleri ağırlık taşır. İsimlerin yerini geçici olarak tutarlar. İsim çekim eklerini (hal, iyelik, çoğul ekleri
KOLAY GELSİN.