Cevap :
-- мєянαвαℓαя --
- Kendini 3 farklı meslek ile tanımlayan iş meslekleri dijital terzilik , ev hanımlığını iş olarak sayarsak ve bazı satın alım şirketleri örnek verilebilir . Dijital terzilik dijital yerden sipariş alır daha sonradan da bir kişiden o dikeceği eşyayı alır ve daha sonra da bu eşyayı diker vb. gibi şeyler yapar . Ev hanımlığı da kocasına yemek hazırlar , evi için temizlik yapar , çocuğun temizlik bakımını yapar . Satın alım şirketlerinin de görevleri müşterilerin siparişini alır daha sonradan da bu siparişi götürüp o şeyi başkanına belirtir . Bu mesleklerin 3 meslekleri vardır . Dijital terzicilik de normalde otomatik olarak yapılması gereken iş otomatik olarak yapılmamaktadır . O yüzden bu işte bilgisayar mühendisi ilgilenebilir . Bir elbiseyi birisinden alan kişi de kargocudur . Eşyayı diken kişide terzidir . Ev hanımlığında da yemek hazırlamak garsonun görevi , temizlik yapmak temizlikçinin görevi ve çocuk bakıcılığıda çocuk bakıcısının görevidir . Fakat bu işlerin hepsini annelerimiz yani ev hanımları yapmaktadır . Satın alım işlerindede o görevi normalde başkanların yapması gerekmektedir . O şeyi götürmek de kargocunun görevidir . Bu normalde çoğu şirkette gerçekleşmese de bazı şirketlerde gerçekleşmektedir . Başkana bildirmekde bazı işçilerin görevidir .
Sorunu özetleyelim :
- Dijital Terzicilik
- Ev Hanımlığı
- Trend*** veya hepsi**rada vb.
Bu kişiler ne iş yapar ?
- Dijital terzicilik bir kişiden sanal dünya üzerinden siparişi alır . Daha sonra da bu dikeceği eşyayı alır . En son olarak da bu eşyayı diker . Ev hanımları para ile çalışmaz . Genellikle erkek ile kızın evlenmesi sonucu olur . Ev hanımları kocasıyla ilgilenir . Çocuklarını sevgiyle karşılar ve onların ihtiyaçlarını ve isteklerini alır . Bazı iş şirketleride bizlerin isteğini alır ve bunu başkanına bildirir . Başkanları da bu kişileri tekrar o şeyi göndermesi için görevlendirir . En son olarakda getirir ve başkanına parayı verir .
Ben zoru seçtim , siz kolayı ..
#OptiTim
#zZDenizsutuzZ
Üç farklı meslek ve bu meslekler ile kendilerini tanımlayan iş insanları hakkında bilgiler verelim;
Tanımlayacağım bu üç meslek;
- Aşçılık
- Mimar
- Polis
"Aşçılık" mesleğinde yer alan bir kişinin kendisini mesleği ile tanımlaması şu şekilde olmalıdır:
Örneğin aşçılığa kendisini adamış bu kişi bir kadın olsun. Nazlı isminde bir kadın ve yemek yapmaya karşı büyük bir tutkusu var. Annesine küçüklüğünden beri mutfakta yardım etmekten en çok da yemeklere müdahale etmekten hoşlanan biri.
Aradan yıllar geçer ve Nazlı, kendisini bu mesleğe ait hissederek aşçılık okulunda eğitimler alır. Bu noktada Nazlı, çocukluğunda içselleştirmiş olduğu, maziye dayanan ve çocukluğundan beri tutkusunu yaşadığı eylemi artık kendisini tanımlayan bir mesleğe çevirmiştir. Kendi pastanesinde bir aşçı olmuştur.
"Mimarlık" mesleğinde yer alan bir kişinin kendisini mesleği ile tanımlaması şu şekilde olmalıdır:
Babasının 53 yaşında ani bir kalp krizi sonucunda yarım bırakmak zorunda kaldığı bir inşaat işi, ve bu işin peşine düşen Murat. İşte Murat, şimdilerde büyük ve başarılı bir mimar olmuş bu mesleği kendi benliğine tanımlamıştır. Belki de babasına olan saygısı ve sadakati onun hayatını şekillendirmiş ve mimarlık mesleğinde kendisini tanımlamasına neden olmuştur.
"Polis" mesleğinde yer alan bir kişinin kendisini mesleği ile tanımlaması şu şekilde olmalıdır:
Merhaba, ben Levent. Polis olmak belki de küçüklüğümden beri ailemin içerisinde maruz kaldığım aile içi şiddet sonucunda meydana gelmiştir. Babam ve annemin birbiri ile anlaşamaması sonucunda görmek zorunda kaldığım üzücü eylemler, beni babama ve birçok suçlu insana karşı cephe almamı sağlamış. Bunları yaşadıktan sonra kendimi başka bir meslek ile tanımlamam mümkün değildi. Polis olup kendisi ve ailesine zarar veren tüm suçluların peşinde olmak tek gayem idi.
Meslek nedir?
https://eodev.com/gorev/15332399
#SPJ2
Başarılar. :)
Betullsahinerr