Cevap :

Açıklama:

Bankacılık Bölümü Nedir?

Bankacılık ve para kurumları hayatımızın önemli bir bileşenidir. Giderek daha fazla profesyonel bu alanda mesleki gelişim sağlamayı amaçlayan akademik bir disiplindir. Bankacılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bankacılık bölümü üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümden başarı ile mezun olanlara “Bankacı” ya da “Finans Uzmanı” unvanı verilir. Bankacılık bölümüne alternatif olarak tercih edilebilecek 4 farklı bölüm mevcuttur ki;

Bankacılık ve Sigortacılık (2 Yıllık Önlisans),

Bankacılık ve Finans (4 Yıllık Lisans),

Uluslararası Finans ve Bankacılık (4 Yıllık Lisans),

Şeklindedir.

Bu bölümlerde amaç; bankalar veya benzeri finans kuruluşlarında ya da şirketlerin finans departmanlarında görev alabilecek yetkin personeller eğitilmesidir.

Bankacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bankacılık bölümünü tercih edecek olan aday öğrenciler;

Finansal Muhasebe,

İşletme Bilimi,

Matematik,

Borçlar Hukuku,

İktisat,

Ekonomi (Makro, Mikro),

Şirketler Muhasebesi,

Etkili İletişim Teknikleri,

Finansal Hizmetler Pazarlaması,

Bankacılık Faaliyetleri,

Finansal Krizlerin Ekonomik Tarihi,

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),

Finansal Tablolar Analizi,

Bankacılıkta Denetim,

Bilgisayarda Bankacılık Uygulamaları,

ve daha birçok dersi 8 yarıyıl içerisinde başarı ile tamamladıkları takdirde “Bankacılık Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.

Bankacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bankacılık mezunları; hesap yönetimi, finans yönetimi, kurumsal nakit yönetimi, uluslararası bankacılık ve kişisel para yönetimi gibi konular üzerine talep gördüğü takdirde çalışmalar gerçekleştirebilirler.

Bankacılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

4 yıllık eğitimini başarı ile tamamlayan finans uzmanları bölümün isminde de yer aldığı gibi devlet ve özel bankalarda çalışabilirler. Bankalarda birbirinden farklı pozisyonlar söz konusudur ki hemen hemen her pozisyonda çalışabilirler. Bunun haricinde mezunlar finans danışmanı olarak da kariyerlerine yön verebilirler. Mal ve sermaye sahibi danışanlara sahip oldukları varlıkları doğru ve verimli kullanımı konusunda danışmanlık hizmeti verebilirler. Bunların haricinde elbette şirketlerin muhasebe departmanlarında kendilerine iş imkanı bulabilirler. Özel denetim şirketleri ve kredi analiz kuruluşları da bu bölüm mezunları tarafından tercih edilebilecek iş alanları arasındadır

Cevap:

merhaba

Banka personeli, müşterilerin sorularını cevaplamak ve işlemlerini gerçekleştirmekle sorumlu kişilere verilen addır. Bu sorumluluklarının yanı sıra diğer banka işlerine yardımcı olmakla da görevlidir. Aynı zamanda bankanın büro ve idari işlerini yapmakla da görevlendirilir.

Bankacı olabilmek için kişinin şu özelliklere sahip olması gerekir:

Ekonomi ve finans alanlarına ilgili olmak.

Parayı yönetme konusunda başarılı olmak.

İnsanlar ile etkin iletişim kurabilmek.

Bankacı maaş aralığı 4500 TL ile 7000 TL arasındadır.

Bankacı mesleğinin maaş aralığını etkileyen faktörler kamuda çalışması, sektör tecrübesi ve çalıştığı alandır.

Bankacı ve stajyer kıyafet tüzüğü özel sektörde değişiklik gösterebilir. Kamu kuruluşlarında ise bankacı ve stajyer kıyafet tüzüğü genellikle resmi kılık-kıyafet (gömlek, pantolon, topuklu ayakkabı, sakal tıraşı, toplu saç vb.) düzeninden oluşur. Çalışılan alana göre kıyafet tüzüğü değişiklik göstermektedir.

Açıklama:

umarım beğenirsin

iyi dersler