Cevap :
Selαwm
Bize 3 tane tam sayılarla çıkarma işlemi vermekte bunların sonucunu sormakta tam sayılarla çıkarmada ilk sayı olduğu gibi yazılır ikinci sayının işareti değişir daha sorna toplama yapılır. Bu bilgiye görede çözelim:
▪︎(-6)-(+9) = (-6)+(-9) = (-15)
▪︎(-15)-(+14) = (-15)+(-14) = (-29)
İşlemler ile yaparak cevabı (-29) bulduk.
Yanıt: (-29)
➤Tam Sayılarla Çıkarma
Tam sayılarla çıkarma işlemi yapılır iken ilk sayı aynen yazılır ikinci sayı ise işaretinin tersine çevrilerek toplanır
Örn:
▪︎(-23)-(+12) = (-23)+(-12) = -35
▪︎100-(+10) = 100+(-10)= +90
▪︎(-32)-(-11)= (-32)+(+11)= -21
ßαşαrılαr Đilerim...
#@Meliɳ≠Umarım en kısa zamanda gelirsin,seni özleyecem...
#FavoriÇiftim¹≠ #MerMay
#@ĐarkTáehyūng