Cevap :

Merhaba

Masa oyunu

Bir matematik masa oyunu, matematik, tahta tasarımı ve oyun kurallarını birleştirmek için harika bir yol sağlar. Masa oyunları sonsuz çeşitlilikte temalar ve konular içerir, bu yüzden bir öğrencinin buna karar vermesine izin verin, ardından öğretmen tarafından onaylanmasını sağlayın. Diyelim ki bir öğrenci punk müziği seviyor ve etrafında bir matematik masa oyunu oluşturmak istiyor. Bir grup oluşturabilir ve farklı mekanlar, tur durakları, vb. İle tahta tasarlayabilir. Oyun, bir grubun belirli bir mekanda ne kadar para kazandığına ve bir grubun yiyecek, otel, seyahat vb.

Kart oyunu

Bir kart oyunu projesi, herhangi bir ortak kart oyununu taklit edebilir veya matematikle ilgili orijinal bir temaya sahip olabilir. Zorlu ve eğlenceli bir kart oyunu denklemleri cevaplarla eşleştirebilir. Örneğin bir öğrenci cebir hakkında bir kart oyunu yaratırsa, 20 kartın denklemleri ve 20 kartın cevapları olabilir. Bir öğrenci bir kartı ters çevirip "2x + 3 = 7" yi gördüğünde, cevabı bulmak için X için zihinsel olarak çözmesi ve kartları çevirmesi gerekir. Öğrenciler bu oyunu tek başına, çiftler halinde veya takım halinde oynayabilirler.

Matematik Tehlikesi

Bütün sınıf Math Jeopardy oynayabilir. TV oyun şovunu taklit edebilir veya gevşek bir şekilde takip edebilir, bu durumda öğrenciler sadece bir tur soruya daha fazla kategori ve soru ekleyebilirler. Bazı kategoriler "Denklemler", "Matematik Tarihi", "X =, " "Bunu Hesapla, " "Zihinsel Kargaşa" ve "Önce Hangisini Çözeceğim?" Öğrenciler her soru için puan belirleyebilir; oyunun sonunda en çok puanı alan takım, rakip takımdan kaç puan daha olduğunu doğru bir şekilde anlarlarsa kazanır.

Matematik Çarkı

Matematik tekerleği gevşek bir şekilde oyun gösterisi "Wheel of Fortune" izler. Bu proje için, öğrenci parmak bükücü ile bir tekerlek oluşturabilir. Tekerleğin çeşitli noktalarına sahip alanlar ve "Dönüşü Atla" ve "Tüm Noktaları İndir" oyunu ilginç kılar. Bir oyuncu denklemi ve cevabını bularak boşlukları doldurmalıdır. Örneğin, kategori "Çarpma" ise ve tahtada "_ x _ = _ " görüntülenirse, öğrenci 1 ile 9 arasında bir sayı seçerse. Bir oyuncu 6 isterse, bulmaca " x _ = _ 6 "Sonunda cevap 8 x 7 = 56 olur. Oyunun sonunda en çok puanı alan oyuncu kazanır.

arasından beğendiğin varsa yapabilirsin