Cevap :
Cevap:
Söz konusu kitap, bir öyküden oluşmuyor, kitaba adını veren öyküyü de içeren bir seçki, derleme. Kitabı oluşturan on beş öykünün türleri fantastik, bilimkurgu ve korku dolaylarında değişiyor. Neden bilimkurgudan uzak durduğumu o türde hikâyeleri okurken bir kez daha fark ettim. Korku hikâyeleri ise elbette kitaptan en çok zevk aldığım bölümlerdi.
Kitapta fantastik dünyalara açılan öyküler de bilimi ve teknolojiyi zorlayan, "keşfedilmemiş topraklara" açılan öyküler de beni çok sarmadı. Hatta bazılarını okumakta çok zorlandım. Özellikle bahsetmek istediğim öyküler var:
Çalıntı Beden: Bir tür boyut değiştirme, astral seyahat hikâyesiydi. Burada çok sevdiğim Penny Dreadful dizisinin "seans" sahnesini hatırlatan bir bölüm okumak güzeldi.
Pollock ve Porolu Adam: Afrika'da bir İngiliz, yerlilerden birine hayatını kâbusa çevirecek olaylar dizisini başlatan bir hata yapıyor. "African Horror Story" adeta.
Merhum Bay Elvesham'ın Hikâyesi: Beden değiştirme üzerine, etkileyici bir kurgu ile örülmüş kısa bir korku hikâyesiydi.
Koni: Aldatılan bir adamın dehşet veren intikamını fütürist (bilimkurgu) bir zeminde anlatıyor.
Körler Ülkesi: Kitaba adını veren öyküye gelecek olursak yer yer çok neşeli, heyecanlı bir anlatı. Peru'da medeniyetin dışında doğal bir şekilde izole kalmak durumunda olan herkesin kör olduğu bir yere gelen yabancının öyküsü. Yabancı olmayı ve uyum sağlamayı ironik bir dille aktarıyor.
Açıklama:
umarim faydali olmustur