Cevap :
Nikola Tesla 10 Temmuz 1856 yılında Sırbistan’ın Similjan kasabasında dünyaya geldi. Babası bir papaz olduğundan dolayı oğlunun da papaz olmasını istiyordu.
Annesinin okuması yazması yoktu ancak pratik ev aletleri icatları yapan bir kadındı. Reşit olduğunda gerçek soyadı Draganic’i değiştirerek Tesla yapmıştır.
Abisini bir at kazasında kaybettikten sonra bir takım yakıntılara oluştur ve şizofreniye yakın bir teşhis kondu. Tesla bu sorunu aşarak sağlığına tekrar kavuştu.
Annesinin verdiği destek ile Fizik ve Matematik alamındaki bilgisini ilerletti. Prag Politeknik Üniversitesinde okudu Almanca, İngilizce, İtalyan ve Fransızca dillerini öğrendi.
Okulunda elektrik bilgisini arttırdı fakat asosyal bir yapıya sahip olduğunda okulunu yarı da bıraktı. Ailesi ile olan ilişkisini kesti ve oto mühendislik firmasında çalışmaya başladı. Bu dönemde ağır bir depresyon geçirdi.
Babasının isteği ile Charles Ferdinand üniversitesine başladı ve burayı da yarıda bıraktı. Paris’te bir telefon şirketinde işe başladı
Burada çalışırken doğru akım motorları ve dinamolar konusunda tecrübe edinerek döner makineleri korumak için regülatör icat etti.
Yaşamının son dönemlerinde garip hareketler sergileyen Nikola Tesla içine kapandı. Biyografisini yazmak isteyenleri reddetti. Not almazdı her şeyi aklında tutarak uygulardı.
Nikola Tesla Eserleri
Nikola Tesla bilim alanında birçok eser vererek insanlığın gelişmesinde büyük katkılar sağlamıştır. Onun icatları günümüze birçok icadın ön sözüdür.
Tesla Amerika’da yaşamını sürdürmek için çalışırken bir taraftan jeneratör, ışık ve fazlı sistemler üzerinde çalışıyordu.
A:K. Brown firması ile tanışarak hayatının dönüm noktasını yakalamış oldu.
Firma Tesla’ya bir laboratuar kurdu ve bir miktar ekonomik yardımda bulundu. Burada yaptığı icatlar ile 18 patent aldı.
Niagara şelalesinde elektrik üretme çalışmalarına başladı. Elektrik çalışması için kullanılacak parçaları azaltmak için armatürlü büyük alternatör yaptı. Nikola Tesla bu projesi ile Niagara şelalesinden 37.000 kw elektrik üretti.
Mors ile haberleşmeyi kaldıracak olan projesinde de başarıyı yakaladı. Günümüzde kullanılan GPRS sisteminin temellerini atmış oldu.
Bilim alanındaki başarılarını para yönünde kullanamadığı için yaşamının son zamanlarında otel odalarında alacaklılarından kaçarak yine bir otel odasında kalp krizi sebebi ile 7 Ocak 1943 yılında yaşama gözlerini yumdu.
Nikola Tesla bilim kendinden sonra gelecek her nesil için temel bilgiler vermiş. Yaşamlarımızı kolaylaştıran icatları ile ölümsüz bir bilim adamı olmuştur.
Alıntıdır!!!