Cevap :

Cevap:

bilme yanılsaması bildiğimiz bir bilginin duyular üzerinde izlenimlerinin yanlış değerlendirilmesidir

Açıklama:

en iyi cevap seçer misin

Bilme Yanılsaması

  • Bilme yanılsaması beynimizde var olan bir bilginin duyular üzerinde izlenimlerinin yanlış değerlendirilmesidir.
  • Bilme yanılsaması farklı sebeplerden ortaya çıkabilir. Örneğin bildiği bir şeyi yanlış hatırlamak, bir yerden duyduğunu bilgi olarak kabul etmek gibi…

 Yani aslında bir bilgi var ancak bu bilgi yanlış algılandığı için doğru değil yanlış bir bilgi olarak ortaya çıkıyor. Bilmeyen alınmasına algıda yaşadığımız bir hata da denilebilir. Var olduğunu sandığımız bir bilginin aslında farklı algıladığımız için var olmadığını bilmek bilme yanılsamasıdır.

Insanlar bazen yaşadığı bir olayla ilgili olarak o kadar kesin konuşurlar ki ben bu olayı gördüm biliyorum aynı böyle oldu derler ancak olayı şahit olan diğer kişiler olayın böyle olmadığını hatırlar ve onu böyle olmadığını anlatarak hatırlatmaya çalışır.

 Burada ilk insan bilerek ve isteyerek yalan söylemiyordur çünkü hafızada beyni onu öyle tutmuş bilginin eksik olan kısımlarını beyin bir şekilde o günkü algıya ve duyulara dayanarak tamamlamıştır o da var olan yeni bilgisini doğru bilgi olarak görmektedir.

Felsefi soruların özellikleri nelerdir?

Felsefi sorular;

  • Cevapları kişiden kişiye değişebilir, özneldir.
  • Bugüne kadar sorulmamış ya da sormaya korktuğumuz sorular genelde felsefi düşünce ile ortaya çıkmıştır.  İnsanı düşünmeye teşvik eder.
  • Bilginin cevabını ya da bilmenin ne olduğunu bulmaya çalışan sorulardır.
  • Kesin bir cevabı yoktur.
  • Tüm zamanları kapsayacak şekilde sorulardır.

Entelektüel değer ile ilgili örnek verir misiniz

eodev.com/gorev/17294233

#SPJ2