Cevap :

Anıl

İnsanlar doğduktan sonra aksi bir durum olmadığı sürece ailesinin kontrolü altındadır. Ailesindeki insanların insanın karakterini hem olumlu hem de olumsuz etkileyebilir.

Ailenin evdeki hali eğer olumluysa, insanın ruh hali genelde mutlu, huzurlu ve sakin biri olur. Eğer tam tersiyse, insanın ruh hali genelde sinirli, üzgün ve hayattan bıkmış olur.

Ruh halinin yanında tabii ki değişen şeyler de vardır. Keza bunlardan biri de soruda verilen karakterdir. Karakter, çoğu insanda yaş ilerleyip insanların doğru ile yanlışı ayırt edebildiği zamanlarda oluşmaya başlıyor. Annenin ve babanın olaylar karşısındaki tutumu, çocuğun bilinçaltına işlediği için ileride ailesinden gördüğü için "genelde" ailesi gibi hareket eder.

Çevre elbette karakter için önemlidir. Arkadaş ortamı, sevgili vs. kişilerle yaşadığınız olaylar karşısında tepkileriniz değişir. İyi olaylara karşı mutlu olabilirken kötü olaylara karşı kızgın ve agresif olabilirsiniz.

Yine aynı şekilde okulun da buna hemen hemen aynı katkıyı  verdiğini söyleyebiliriz. Öğretmenenin hata yaptığında çocuklara vurmaması vs. bilinçaltını etkileyebilecek şeyleri olumlu şekilde yapması da kişinin karakterinin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacak.

İyi Ödevler.

Nwqzl8

Karakter herkesin kendisine özgü bir özelliğidir. Bu özellikte çevrenin ve sosyal alanların çok etkisi vardır. Karakterimiz oluşurken geçirdiğimiz dönemler karakerimizi etkiler. Herkesin ailesi farklıdır ve ailesiyle farklı olaylar yaşarlar bazıları annesi ve babasıyla beraber eğlenirken bazılarıda annesi ve babası boşanıyor diye üzülür. Herkesin farklı çevresi vardır çevre karakter oluşumunda önemli bir unsurdur ben kötü bir ailede büyüsem ve kötü bir çevrem olsa onlara benzerdim ve kötü bir insan olurdum ama eğer ki iyi bir çevre ve iyi bir ailem olsa iyi bir karakterim oluşurdu karakter için sosyal alanlar çok önemlidir mesela okul gibi