Cevap :
Merhaba
- Cevap ektedir.
Nükleotid Nedir?
Nükleotit, bir fosfat, beş karbonlu bir şeker (deoksiriboz) ve bir azotlu organik bazdan oluşan bir kimyasal bileşiktir. Nükleotitler nükleik asitlerin yapı taşlarıdır (yaygın olarak). Koenzimlerin hücre metabolizması ve sinyal iletiminde önemli rolleri vardır.
Gen Nedir?
Son ürünü RNA veya protein olan belirli uzunluktaki fonksiyonel DNA dizilerine gen denir. Genler DNA'nın tek iplikçiğinde bulunur. Gen kalıtımın en temel birimidir. DNa molekülünün üzerinde bulunan belirli özelliklerin ortaya çıkmasını sağlar.
Adenin Nedir?
Kompleks yapılar genellikle küçük bileşenlerden veya yapı taşlarından oluşur. Adenin, toplam iki tane olan pürin bazlarından biri olan moleküldür. Adenin hayatı için önemli bir yapı taşıdır. Adenin, deoksiribonükleik asit (DNA) ve ribonükleik asitte (RNA) bulunan dört azotlu bazdan biridir. Adenin bu moleküllerin nükleik asit bölümünü stabilize etmeye yardımcı olur.
Kromozom Nedir?
Kromozom, hayvan ve bitki hücrelerinde çekirdek içinde konumlanmış, ipliksi bir yapıdır. Her bölünmesinin başlangıcında çekirdekteki kromatin iplikleri kısalıp kalınlaşır. DNA'nın "histon" proteinleri etrafına sarılmasıyla, yoğunlaşarak oluşturduğu, canlılarda kalıtımı sağlayan genetik birimlerdir.Hücre, bitkisel ya da hayvansal her türlü yaşam biçiminin en küçük birimidir.
iyi dersler
başarılar...