Cevap :
Cevap:
1)“en değersiz şeyi bile atmamalı, bir yana koymalı, günün birinde gerekebilir, işe yarar”
2)Çevresi tarafından iyi olarak bilinen ve tanıdığı tanımadığı herkese iyilik yapma çabasında olan bir kişi günü geldiğinde mutlaka iyiliklerle karşılaşacaktır.
3)yapılması gereken bir işin ihmal edilmemesi ve zamanında yapılması anlamı ile kullanılır.
4)söylenen söz yalansa durum çok geçmeden anlaşılır.
5) zor ve büyük işleri tek başına yapamayacağını, fakat yardım aldığı takdirde başarı sağlanacaktır
Açıklama:
KOLAY GELSİN EN İYİ SEÇERMİSİN LÜTFEN
Cevap:
sakla samanı, gelir zamanı
“en değersiz şeyi bile atmamalı, bir yana koymalı, günün birinde gerekecegi anlamına gelir
yilik Eden İyilik Bulur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Çevresi tarafından iyi olarak bilinen ve tanıdığı tanımadığı herkese iyilik yapma çabasında olan bir kişi günü geldiğinde mutlaka iyiliklerle karşılaşacaktır. Kısacası bu sözün manası iyilik yapan insanlar karşılığını
Bugünün işini yarına bırakma atasözü genelde yapılması gereken bir işin ihmal edilmemesi ve zamanında yapılması anlamı ile kullanılır. Eğer insanlar işlerinizi yapmaları gereken zamanda yapmazlarsa sıkıntıya düşerler.
Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar atasözü, yalan söyleyen bir kişinin söylediği yalanın elbet bir gün ortaya çıkacağını anlatmak için kullanılır. Kişinin yalancı olduğu da en kısa zaman içerisinde ortaya çıkacaktır
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var atasözünün TDK'ya göre anlamı, başarıya erişmek için birlik olmak gerek manasında kullanılan bir sözdür. Her insanın gücünün bir sınırı vardır. Bir insan, her şeyi kendi başına halledemez.
Açıklama: