Cevap :
Açıklama:
- 1. Dünyanın altını üstüne getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil, sözle meydana getirilmiştir.
- 2. Liderlik sanatı kitlelerin dikkatini tek bir düşmana odaklamaya ve hiçbir şeyin bu dikkati dağıtmamasını sağlamaya bağlıdır.
- 3. Şeref ve namustan yoksun olan milletler er geç hürriyet ve bağımsızlıklarını kaybederler.
- 4. Savaşta her zaman kaybeden taraf suçludur, haklı olsa bile.
- 5. Eğer bir millet özgür olacaksa; gurura, irade gücüne, meydan okumaya, nefrete, nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar…
- Adolf Hitler aslen Avusturyalı olup Avusturyada doğmuştur. Gençlik hayali konservatuara girip bir ressam olabilmektir ama başaramaz. Asker kaçağı olarak Almanyaya geçer 1. dünya savaşında yer alır. Versay antlaşmasından doğan öfkeyle zamanla Almanyada iktidara gelir ve Hayat Sahası politikasıyla dünyayı tarihin en büyük savaşına sürükler.
▪︎▪︎MERHABALAR ▪︎▪︎
HAYATI
20 Nisan 1889’da Yukarı Avusturya’nın Braunau kasabasında dünyaya geldi. Alois Hitler isimli gümrük memuru babasıyla, Klara Pölzl isimli annesinin 6 çocuğundan dördüncüsüydü. İlköğretimini Braunau’da ortaöğretimi Linz’de tamamladı.
Ev hanımı olan annesi Klara, Alois Hitler’in üçüncü eşi ve aynı zamanda kuzeniydi. İlk iki çocukları bebek yaşta ölen Hitler çiftinin, Adolf’tan sonra dünyaya gelen çocukları da 6 yaşındayken öldü. Babasının Klara’dan daha önceki eşinden Alois Jr. ve Angela isimlerinde iki çocuğu vardı. Alois Jr. 39 yaşına gelene kadar annesinin Schicklgruber soyadını taşıdı.
İşte bu nedenle, bazı kaynaklarda gerçek soy isminin Schicklgruber olduğu yönünde bilgilere yer verilmiştir. Hitler çocukluk döneminde başarılı bir öğrenci olsa da daha sonra yavaş yavaş okuldan uzaklaştı. Bu dönemleri en iyi politik kitaplar arasında yer alan Kavgam isimli eserinde detaylıca anlattığı bilinmektedir
BİLİNDİK 5 SÖZÜ
1. Dünyanın altını üstüne getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil, sözle meydana getirilmiştir.
2. Liderlik sanatı kitlelerin dikkatini tek bir düşmana odaklamaya ve hiçbir şeyin bu dikkati dağıtmamasını sağlamaya bağlıdır.
3. Şeref ve namustan yoksun olan milletler er geç hürriyet ve bağımsızlıklarını kaybederler.
4. Savaşta her zaman kaybeden taraf suçludur, haklı olsa bile.
5. Eğer bir millet özgür olacaksa; gurura, irade gücüne, meydan okumaya, nefrete, nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar…
#OptiSınavda
#OptiSınav
#Optitim