Gerekirse yurtdışına gidecek proje:
ŞEMALI
-Projemiz "Yıldırımdan elektrik üretmek"
biliyoruz bu özgün değil ama kullanacağımız
yöntemler tamamen özgündür.
-Öncelikle projenin şu durumlarda kullanılmasının imkansız olduğunu biliyoruz
fakat önümüzdeki birkaç yılda yapılacak teknolojik gelişmeler ile proje uygulanabilir.
Uygulanış;
-Proje için dev bir tesis gerekli, biz bu tesise "Yıldırım Arazisi" adını verdik. Kontrol binaları işçi binaları gibi klasik tesis özelliklerini çıkarırsak tesisin özel tarafı dev bir yıldırım santraline sahip olacak olmasıdır.
Bu yıldırım santrali 3 kattan oluşacak ve yer altına doğru gidecek. Tesisin en dışı Yıldırım'a en dayanıklı elementlerden oluşan dev bir duvar gibi olacak, içi ise Yıldırım'ı iletebilen fakat fazla ısınmayan Tungsten'den yapacağız.
-Tesisin en tepesindeki dev ve teknolojik Paratonelimiz'e yılın sadece bir günü en zayıf yıldırım gelecek şekilde ayarlarız yani bu değerler 1.000.000 volt ve 30.000 santigrat derecededir. Paratonel'den gelen yıldırımın bir kısmını ayrıştırıcı sayesinde toprağa, kalan kısmını ise tesisimizin içine göndermeliyiz. (Bu durumda tesiste en az 500.000 voltluk bir yıldırımımız olur.)
Tesisin içine gelen yıldırımın ısısını ve enerjisinin bir kısmını kaybetmesi için küçük, bizim "Yıldırım Kıskacı" dediğimiz aletlere gidecek, bu aletler ise Hafniyum,Nitrojen,Azot ve Karbon'dan oluşan karışım kalaydan yapılmalı, bu 4100+ derecelere kadar çıkabilmektedir.
Ayrıca yüksek voltaja dayanıklı bir madde olması ile bu kıskaçlara Germanyum elementinden bir dış cephe yapılmalı. Bu durumunda az da olsa Yıldırım'a dayanabilen bir kıskacımız olur. (Bu kıskaçlar elektrik kulelerinin tepesindeki dairelerin iç içe geçmiş haline benzer.) Tek bir kıskaç tek başına tüm Yıldırım'ı tutamaz bu yüzden tesiste onlarca hatta yüzlerce kıskaç olucak ve bu kıskaçlar bir çeşit sistem sayesinde Yıldırım'ı taşıyabileceği maksimum voltaj ve ısıda karşısındaki kıskaca doğru aktaracak ve bu işlem yıldırım biraz sakinleşene ve ısısını kaybedene kadar devam edecek.
Yeterli zamandan sonra yeraltından yine karışım kablo sayesinde 2. Yıldırım Santraline gönderilecek. Burada yine aynı işlemlerden geçerek ısısını ve voltajının bir kısmını kaybedene kadar devam edecek. (2. Yıldırım Santrali, ilkine göre çok daha soğuk olacak böylelikle yıldırım enerjisinin büyük bir kısmını kaybedecektir.) En sonunda elimizde kalan ve sakinleşmiş yıldırım yine yeraltı kabloları sayesinde dönüştürücü odaya aktarılacak bu odada sakinleşmiş yıldırım son kontrollerden geçecek. Burada depolanan yıldırım artık yüzeye çıkmaya ve "Yıldırım Kuleleri'ne" ulaşmaya çalışacak. En sonunda da tıpkı elektriği iletir gibi kulelerden yıldırım elektriğini iletebileceğiz fakat bu enerjinin korkunç derece de büyük ve kentlerde kullanmak için henüz çok erken olduğu için sadece devlet kontrollü yerlerde devlet kontrollü kurulların yine devlet kontrollü sistemlerinde kullanılacak.
Bu olaylardan sonra tüm arazi kontrol altına alınacak çünkü nerdeyse tüm sistemler kullanılmaz hale gelecek. Bu yüzden bu olayı 1 veya 2 yılda bir yapmamız gerek. 1 yıldırım Türkiye yılda yaklaşık 300 Kilowatt elektrik harcar, bir yıldırımda ise 1000 Kilowatt elektrik vardır fakat biz deneyde yıldırımımızın enerjisinin yaklaşık 3'te 2'sini kaybedeceğimiz için bu sistem Türkiye'yi 1 yıl boyunca idare edebilir. Sene de bir kere yapılması gerekmektedir.
Okuduğunuz için teşekkürler fakat bu proje için size danışmanız gereken durumlar var
-Yıldırımı ayırabilir miyiz? Ayırırsak nasıl ayırırız?
-Söylediğim yöntemlerle yıldırımın ısısını almak mümkün mü? Mümkünse bunu daha iyi yapabilecek element veya bileşikler var mı?
-Sakinleşmiş, pek ısısı olmayan fakat hala enerjisi olan bir Yıldırım'ı nasıl depolarız?
-Diyelim hepsini yaptık, en sonunda elimizde bulunan enerjisi nasıl kullanırız? Belirttiğim gibi yıldırım kuleleri işe yarar mı?
-Yıldırım Kulelerinin işe yaraması için hangi maddelerden yapılması gerekir, nasıl çalışır?