Cevap :
Cevap:
- : Din insanlar ve toplumlar arasında birlik, kardeşlik ve dayanışma duygusunun oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlar. Sosyal bütünleşme anlamına gelen din yardımlaşmayı, dayanışma içinde olmayı ve yaşanan acılardan sonra acıların dindirilmesine büyük katkı sağlar.
- : Aziz milletimiz dinî değerleri samimiyetle benimsemiş, onlara her zaman önem vermiş ve sahip çıkmıştır. Milletimizin gönlünde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ise ayrı bir yeri olmuştur. Allah’ın (c.c.) kutlu peygamberi Hz. Muhammed’i (s.a.v.) her zaman çok sevmiştir. Ona olan sevgisini, saygısını ve bağlılığını da her fırsatta göstermiştir. Milletimiz, ağızdan çıkabilecek kötü bir söz sebebiyle ve Allah’ın Resulü’ne (s.a.v.) saygısızlık olur diye çocuklarına Muhammed adını koymamaya özen göstermiştir. Bunun yerine, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) adını biraz değiştirip çocuklarına Mehmet ismini vermiştir. Mehmet, milletimizin erkek çocuklarına en fazla verdiği isimlerden biridir.
- ➢ Canımız ve malımız pahasına vatanı savunarak dil, din, kültür ve tarihi yaşatmaktır.
- ➢ Vatanımız için vergi vermektir.
- ➢ Bir vatani vazife olarak askere gitmektir.
- ➢ Vatan, millet, devlet olgularına sahip olmaktır.
- ➢ Birlik ve beraberliği korumak, huzur ve barışı tesis etmektir.
- : Törenlerde istiklal marşı okunurken, gururla , yüksek sesle okumalıyız ki marşa verdiğimiz değerli önem anlaşılsın. İstiklal marşında konuşulmamalı, bir şey yiyip içilmemelidir , saygı duyarak sadece marşa odaklanmalıyız. Marşı okurken bayrağımıza bakmalıyız. Bayrağımız bizim bağımsızlığımızı ifade etmektedir.
- : Şehit vatanımızı korumak amacıyla savaşıp ölen askerlere ve insanlara denir bu yüzden saygı duymalıyız
- : Cuma günü Müslümanların bayramıdır. Çünkü Adem o gün yaratılmış, o gün cennete yerleştirilmiş ve o günde cennetten çıkartılmıştır. Demek ki Cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğu için insanların bayramı olmuştur.
Açıklama: