Cevap :

       İnsanoğlunun her anı yoğun geçer. Her anları bir meşguliyet ile doldur. Bu nedenle yapmak istedikleri şeyleri ertelerler. Daha sonra o işler birikir ve içinden çıkılmaz bir hal alır. Ne yapacağımızı şaşırırız. Nereden başlayacağımızı bilememekle beraber ne olduğumuzu, nerede olduğumuzu anlamakta güçlük çekeriz. Aslında bakarsanız bugünün işini yarına bırakmamalıyız. Erteleyenler helak oldu hadisi de der ki demek ki erteleyince ertelemeyi de erteliyoruz.

Başarılar.

RGY...

Merhaba,

Aşağıda “Bugünün işini yarına bırakmak” deyimi ile ilgili kompozisyon bulabilirsiniz:

Bugünün işleri, yapmakla yükümlü olduğumuz ödevlerden tutun da, çevremiz ve kendimizle ilgili aldığımız kararlara kadar geniş bir yelpazedir. Bu işlerimizi zamanında yapmadığımızda işimizi ertelemiş, yani yarına bırakmış oluruz.

Hayatımız ilerleyen bir tren gibi, raylar üzerinde yol alır. Biz her gün o rayları döşer, gideceğimiz yola ilerlemek için çalışırız. Bugünün işlerini yarına bırakmak o rayların döşenmemesi ve bizim de yol alamamamız demektir. İşlerimizi yarına bıraktığımızda belki olmak istediğimiz insandan, belki yapılması gereken bir ödevin getireceği katkıdan kendimizi men ederiz. Bugünün işlerini ertelememiz, tüm işlerin yarına yığılması demektir. Bu da yarın bize kalacak zamanın azalmasına yol açar. Onları bir an önce halletmeli ve yarına rahat uyanmalıyız.

Bizler, bugünün işini yarına bırakmamalı, her gün yapmamız gerekenleri tamamlamalıyız. Hayatımızı ertelememeliyiz.

Başarılar dilerim!