Cevap :

Cevap:

TBMM o bayramda açilmiştir

XRubby

TBMM: 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere, ülkenin özgür ve hür iradesiyle Türk milletinin ortaya koyduğu irade ile kurulan, asli görevi yürütmeyi denetlemek olan ve yasama erkini kullanan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenin organıdir.

TBMM süreci: Osmanlı Devleti çok hasar almıştı artık her şey güçleşiyordu ülke çok zor durumdaydi ve meclis açıldı meclis açıldıktan sonra artık Osmanlı Devletinin üzerinde bir leke oluşmuş insanların gözünün önünde kirlenmiş bir devlet olarak gözüküyordu. Önder Mustafa Kemal Atatürk buna bir el koymaliydi ve ülkenin adını Türkiye koydu ülke artık İnönü savaşları,Sakarya,gibi bir çok savaş ile ülke refaha kavuştu ve ülke Türkiye olarak kaldı.Ve artık ülkenin BMM meclisiken TBMM meclisi olarak kalındi.

Ulusal Egemenlik: Yalnızca halkın özgürce ifade edip karar aldığı,halkın üstünde güç yoktur.

  • TBMM ile Ulusal Egemenlik Arasındaki fark nedir?

Cevap: Ulusal bağımsızlık, bir milletin kendi geleceğine yine kendi kendine özgür bir şekilde karar vermesi olarak tanımlanan bir kavramdır. Ulusal egemenlik ise, bir milletin kendi toprakları üzerinde mutlak bir şekilde yönetim sağlayabilmesi olarak nitelendirilir.

#OptiSinav