Cevap :

Cevap: Uzun yazdım inşaallah yardımcı olur

Açıklama:İpekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır.

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır. 

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır. TÜRÜ: Hikaye Çehov Tarzı denilen hikaye tarzı ile yazılmıştır.

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır. TÜRÜ: Hikaye Çehov Tarzı denilen hikaye tarzı ile yazılmıştır.ÖZETi

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır. TÜRÜ: Hikaye Çehov Tarzı denilen hikaye tarzı ile yazılmıştır.ÖZETiİpek Mendil; olay Bursa’da bir ipek fabrikasında geçmektedir.Yazar,bir gece fabrikaya kapıcının yerine göz kulak olur. On beş yaşlarında,buğday tenli küçük bir hırsızla karşılaşır. Yazar ,ona iyimser bir tavırla konuşarak yaklaşır . Küçük hırsız sevgilisinin ondan bir ipekli mendil istemesi üzerine parası olmadığından hırsızlık yapmak zorunda kaldığını anlatır.Yazar bu durumu hoş karşılar ve çocuğu serbest bırakır.Çocuk sevgilisinin o çok istediği mendili alamadan fabrikadan uzaklaşır.Yazar, fabrikada depo bölümünde kalmaktadır. Gece yarısı, yazar uyurken, küçük hırsız ağaçların yardımıyla çıktığı pencerede belirir. Yazar, bunu fark eder ama çocuğun bu cesaretinden etkilendiği için, yerinden kıpırdamaz .Çocuk o çok arzu ettiği mendili aldıktan sonra, kaçarken uzun, geniş yapraklı söğüt ağacından düşer ve hayatını bir ipek mendil uğruna kaybeder.

pekli Mendil adlı öykü, Sait Faik Abasıyanık’ın ilk baskısı 1936 yılında yapılmış olan Semaver adlı öykü kitabındaki on dokuz hikâyeden biridir.KONUSU: Sevdiği kız için çalıştığı ipekli dokuma atölyesinden bir" "ipek mendil" çalan, sonra bu olayı ikinci kez yinelediğinde yakalanan Bursalı bir gencin öyküsünü anlatır. TÜRÜ: Hikaye Çehov Tarzı denilen hikaye tarzı ile yazılmıştır.ÖZETiİpek Mendil; olay Bursa’da bir ipek fabrikasında geçmektedir.Yazar,bir gece fabrikaya kapıcının yerine göz kulak olur. On beş yaşlarında,buğday tenli küçük bir hırsızla karşılaşır. Yazar ,ona iyimser bir tavırla konuşarak yaklaşır . Küçük hırsız sevgilisinin ondan bir ipekli mendil istemesi üzerine parası olmadığından hırsızlık yapmak zorunda kaldığını anlatır.Yazar bu durumu hoş karşılar ve çocuğu serbest bırakır.Çocuk sevgilisinin o çok istediği mendili alamadan fabrikadan uzaklaşır.Yazar, fabrikada depo bölümünde kalmaktadır. Gece yarısı, yazar uyurken, küçük hırsız ağaçların yardımıyla çıktığı pencerede belirir. Yazar, bunu fark eder ama çocuğun bu cesaretinden etkilendiği için, yerinden kıpırdamaz .Çocuk o çok arzu ettiği mendili aldıktan sonra, kaçarken uzun, geniş yapraklı söğüt ağacından düşer ve hayatını bir ipek mendil uğruna kaybeder.YAZAR HAKKINDA: Sait Faik ABASIYANIK, Adapaazarında başladığı lise öğretimini 1922 'den sonra istanbul Sultanisinde sürdürmüş, fakat onuncu sınıfta iken, bir öğretmeninin sandalyesi altına bir iğne koymuş bu nedenle Sait Faik ile sınıfı  kapatılıp öğrencileri de çeşitli okullara dağıtılmıştı. Bu yüzden Sait Faik Bursa Erkek Lisesi'ne devam etmeye başlamış . İpekli Mendil adlı öyküsünü de bu okulda öğrenci iken ödev olarak yazmıştı.