Cevap :

Ogzz0

Adım adım açıklama:

Doğa bize matematiğin güzelliğini kendisinde sunar. Fraktal geometri, doğanın geometrisi olarak da bilinir. Geometrik fraktali, kendini sonsuzca yineleyen bir desen veya bir kalıptır. Desen kendini giderek küçülen bir boyuta yineler. Bu nedenle geometrik bir fraktalin bir bölümünü büyülttüğümüzde tam olarak aslına benzer. Eğreltiotu bunun en güzel örneklerinden biridir.

Bir ağaca baktığımızda aslında matematiksel bir güzelliğe de bakıyoruz demektir. Bitkiler, ağaçlar Fibonacci dizisine uyar. Fibonacci dizisindeki her sayı, kendisinden önceki iki sayının toplamına eşittir. Örneğin: 1,1,2,3,5,8,13,21,… Bir ağaçta Fibonacci dizisini fark edebilmek için, seçtiğimiz bir yaprağın yönünde, bir yeni yaprağa rastlayıncaya kadar geçen tur sayısı ile, yaprak sayısını hesaplamamız gerek.

İstediğimiz herhangi bir düzlemi, yalnızca düzgün altıgenler, kareler ve eşkenar üçgenlerle mozaik gibi kaplayabiliriz.

Alanları eşit; altıgen, kare ve eşkenar üçgenden en küçük çevreye sahip olan altıgendir. Arılar bal peteğini altıgenden oluşturur, bu sayede daha az iş yapmış olurlar. Altıgen biçimine bal peteklerinde, kar tanelerinde, moleküllerde, kristallerde ve daha birçok başka alanda rastlanır.

Gözümüze en hoş gelen biçim altın orana (altın oran: 1.618) uyan biçimlerdir. Aslında günümüzde kredi kartları, bazı kitaplar, bazı eşyalar altın orana uyarlar veya çok yakındırlar.

( en iyi seçersen sevinirim, ihtiyacım var )