Cevap:
D
Açıklama:
Ökaryot hücrelerin zarları akıcı-mozaik zar modeli ile açıklanır. Akıcı-mozaik zar modeline göre hücre zarı çift sıralı fosfolipit tabakasından oluşmuştur ve bu fosfolipit tabakasına gömülü proteinler bulunur. Fosfolipit tabakası sayesinde (Fosfolipitin suyu seven ve sevmeyen iki kısmı vardır.) akıcı özellik kazanırken gömülü proteinler kanal proteini olarak ya da taşıyıcı protein olarak görev alırlar.(Başka bazı görevleri de vardır.) Aynı zamanda hücre zarında hücre reseptörleri (glikokaliks) de bulunur ve bu reseptörler hücreye kimlik kazandırıp hücrenin de başka hücreleri tanımasını sağlar.Kanal proteini ve taşıyıcı proteinler de hem kolaylaştırıcı difüzyonda hem de aktif taşımada görev alır.
Dolayısıyla 1 numaralı öncül doğrudur.
2 numaralı öncül de doğrudur ancak her hormon hücre içine alınamaz onun yerine uyarı dönüştürücü yol ile hücre hormon tarafından uyarılır.
3 numaralı öncül yanlıştır. Sadece prokaryot hücrelerin hücre zarlarında bazı ETS materyalleri bulunur ve bu sayede ATP üretilir ama bu oksijenli solunum değildir.