Cevap :

Cevap:

B

Açıklama:

Eylemin gerçekleşmesi için koşul var odunu bulursak soba yakacağız diyor B şıkkında da yüzmeyi ögrenirsem yani koşul belirtiyor yüzmeyi ögrenirsem antalyaya denize giderim diyor

Cevap:

Selαm

Açıklama:

Sebep-Sonuç

  • Sebep sonuç cümlelerinde iki eylemde gerçekleştirilmiştir. Örneğin:Çok çalıştığı için sınavda başarılı oldu. Çok çalışmış ve bunun sonucunda başarılı olmuş yani iki eylemde gerçekleştirilmiştir.

Amaç-Sonuç

  • Amaç sonuç cümlelerinde sadece bir eylem gerçekleştirilmiştir. Örneğin: Herkesten uzaklaşmak üzere köye gidiyorum. Köye gitmesi gerçekleşmiş ancak herkesten uzaklaşmamıştır. Sadece bir eylem gerçekleştirilmiştir.

Koşul-Sonuç

  • Koşul sonuç cümlelerinde hiçbir eylem gerçekleşmemiştir. Örneğin:Ceketimi getirmek üzere alabilirsin. Ceketini daha almamış ve getirmemiş. Hiçbir eylem gerçekleştirilmemiştir.

➣Sorumuza gelecek olursak cevap "B" şıkkıdır. Örnek verilen cümlenin türü koşul-sonuç cümlesidir. B şıkkında Yüzmeyi de öğrenmemiş Antalya'ya da gitmemiş.Yüzdüğünü varsaymış. Yani iki eylem de gerçekleşmemiş. B şıkkındaki cümlemiz bu nedenle koşul-sonuç olacaktır.

Bαşαrılαr.

"Young people fall in love with the wrong people sometimes."