Cevap :
KORAY, KENAN HULUSİ (1906-1943)
Hikâye yazarı. İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nl bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne devam etti. Vakit Gazetesi’nde çalıştı. Aynı gazetenin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Askerlik görevinde iken tifüs hastalığından öldü. Adapazarı’na gömüldü. Yedi Meşaleciler grubundandır. Hikaye, mensur şiir denemeleri, tenkitler ve röportajlar yazmıştır. Bu yazılar Milliyet, Vakit, Resimli Uyanış, Hayat, Muhit, Mektep, Yeni Türk, Varlık, İkdam ve Tan gibi gazete ve dergilerde yayımlandı. İlk hikayeleri masala benzer denemelerdi. Zamanla gerçekçi hikâyeler yazmaya başladı. Kahramanlarını İstanbullulardan, Beyaz Ruslardan seçer. Renkli, hareketli bir anlatımı vardır.
Hikâye kitapları: 1. Bir Yudum Su (1929, 1944), 2. Bahar Hikâyeleri (1939), 3. Son Öpüş (Büyük hikâye, 1939), 4. Bir Otelde Yedi Kişi (1940). 37 hikâyesini İnci Enginün derleyip Kenan Hulusi-Hikâyeler adı altında yayımladı (1973).
Kenan Hulusi KORAY (d. 1906, İstanbul - ö. 1943, Adapazarı) Cumhuriyet döneminde kurulan Yedi Meşaleciler adlı topluluk üyesi ve hikâyeci.
Biyografi
İstanbul doğumlu olan sanatçı İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yüksek öğrenimini yaptı. 1934 yılında Vakit Gazetesi'nde işe başladı. 1943 te Adapazarı’nda yedeksubaylığını yaparken, tifüs salgınında öldü.
Sanatı
Öğrencilik yıllarında edebiyat dünyasına adım atan yazar, ilk hikâyelerini Servet-i fünun/Uyanış dergisinde çıkarır.Daha sonra aynı dergideki altı arkadaşı ile birlikte Yedi Meşaleciler adlı topluluğu kurarlar. Kenan Hulusi, toplulukta tek hikâye yazarıdır ve 1928 yılında bir antoloji hazırlar.
Buyur biraz uzun ama :D