Cevap :
Cevap:
1. Bütünlük
Web sitesi, ana sayfasından iç sayfasına, kullanılan yazı tiplerinden renklere ve resim boyutlarına kadar birbirine benzeyen bir şekilde olmalıdır.
Site içerisinde kullanılan dil aynı olmalıdır.
2. Güvenirlik
Her açılışta sayfayla beraber yeni reklam sayfaları açılıyorsa, her sayfa farklı renklerden ve farklı yazı tiplerinden oluşuyorsa, iletişim bölümü yok ya da iletişim bilgileri (adres, telefon, e-posta) eksik ise internet kullanıcıları bu site hakkında şüphe duyarlar.
Sitede yayınlanan metinlerde kaynak belirtilmesi siteyi daha güvenilir yapacaktır.
3. Güncellik
Hazırlanan web sitesindeki bilgileri güncel olmalıdır.
Eski kullanılmayan bilgileri gerekirse sitede bir arşiv bölümü hazırlanarak orada tutulmalıdır.
Bağlantı verilen sayfaların çalıştığından emin olunmalıdır.
4. Bağlantı Hızı
Web sayfalarının hızlı yüklenmesini olumsuz etkileyen sebepler;
5. Sunulacak İçerik Kategorilerini Oluşturma
Hazırlanan web sitesinde içerikler, kategorilere ayrılmalı ve kullanıcıya düzenli bir şekilde sunulmalıdır.
Örneğin bir okul sitesi hazırlanıyorsa okul tanıtımı ile ilgili bilgiler bir kategoride, öğrencilerle ilgili bilgiler bir kategoride, haberler ayrı bir kategoride toplanmalı ki kullanıcı aradığını sitede kolayca bulabilsin.
6. Tutarlı Sayfa Hazırlama
Birbirinden farklı yapıda tasarlanan sayfalardan oluşan bir web sitesi tutarsız bir görünüm oluşturur.
Web sitesi için bir ana sayfa ve bir iç sayfa tasarımı yapmak uygun olacaktır. Sitede bir tane ana sayfa hazırlandıktan sonra iç sayfalar çoğaltarak hazırlamak tutarlı sayfalar sağlayacaktır.
Sitede kullanılan renkler, başlıklar, yazıların büyüklükleri, resim ve yazılar arasındaki boşluklar sitenin bütün sayfalarında uyumlu kullanılmaya çalışılmalıdır.
ANA SAYFA DÜZENİ
Ana sayfa kullanıcının ilk karşılandığı yerdir. Bu yüzden düzenli olmalı, sitenin önemli bölümlerine tek tıklama ile ulaşılmasını sağlamalıdır. Ayrıca hızlı yüklenmesi de çok önemlidir.
Sayfa İçi Yerleşim Planı
İçeriklerin verildiği bölüm web sitesinin iç sayfalarıdır. İçeriğin koyulacağı yer ile beraber yönlendirici menüler, resimler, animasyonlar, reklam alanlarının da planlanması gerekir.
Sayfa Çözünürlüğü
Web tasarımı yaparken dikkat edilecek şeylerden biri kullanıcıların ekranında yatay kaydırma çubuğu oluşturmamaktır. Bu yüzden web sayfası tasarlarken genelde yatay olarak sabit büyüklükte çalışılır.
Ekran çözünürlüğüne göre değişen web sayfası tasarımları da yapabilir.
Reklam Alanlarını Belirleme
İnternet geliştikçe internetin para kazanma yöntemlerinden biri olan reklam sektörü de gelişti. Buna bağlı olarak web sayfalarında kullanılacak reklam alanları (banner) da standart hale gelmeye başladı.
Zorunlu olmamakla birlikte web sayfasında kullanılacak reklam alanları var ise bu alanların standartlara uygun bir şekilde düzenlenmesi uygun olacaktır.
DİL DESTEĞİNİN BELİRLENMESİ
Web sitesinin genellikle sağ üst köşesine (Kullanışlı başka bir alana da olabilir.) farklı dillerdeki bölümlerine bağlantılar vererek kullanıcı yönlendirilmelidir. Bu yönlendirme ülke bayrakları, açılır menüler ya da farklı dillerin adları yazılarak yapılabilir.
MOBİL CİHAZLARLA UYUMLULUK
Hazırlanan web sitelerinin çözünürlükleri genelde bilgisayar monitörlerine ve web tarayıcılarına göredir. Eğer mobil cihazlarda da web sitesinin görüntülenmesi isteniyorsa ekran çözünürlükleri ve mobil cihaz web tarayıcı özellikleri dikkate alınarak web tasarımı yapılmalıdır.
YARDIM SAYFALARI
Yardım bölümü oluşturmak, sitenin içeriği ile ilgili takılan bölümlerle ilgili sorunlarda çok yararlı olacaktır.
Örneğin; bir alışveriş sitesinde kullanıcı alışveriş sepetine ürünleri attıktan sonra hangi adımları izleyeceği bir yardım sayfası ile adım adım anlatılabilir.
Bir çocuk sitesinde masal dinlemek isteyen ya da oyun oynamak isteyen çocuğa hangi adımlarda neler olduğunu anlatan yardım bölümleri oluşturulabilir.
SİTE HARİTASI
İçerik yönünden zengin, kategorisi bol bir web sitesi hazırlanıyorsa kullanıcıların istedikleri sayfalara daha kolay ulaşmalarını sağlamak için sitedeki bütün kategorilerin listesinin bulunduğu bir site haritası sayfası yapmak kullanışlı olacaktır.
Ekler :
Yazı kaynağı : www.pcnotlari.com
Web Sitesi Nasıl Oluşturulur: 3 Kolay Yaklaşım / Adım Adım Eğitim
Web Sitesi Nasıl Oluşturulur: 3 Kolay Yaklaşım / Adım Adım Eğitim
Bugünün dünyasında bir web sitesi oluşturmak çok kolaydır. Bir teknoloji meraklısı veya programcı olmanıza gerek yok. Doğru yöntemi izleyin, doğru platformları seçin, doğru araçları kullanın – İlk web sitenize çok kısa sürede sahip olabilirsiniz.
2004 yılında çevrimiçi işime ilk başladığımda web geliştirme konusunda sıfır bilgim vardı. On bir yıl sonrasına kadar bir web geliştiricisi tutmadım. Ve tamam yaptım. Bugün – yenilikçi geliştirme araçlarımız ve daha iyi web yayıncılığı platformlarımız var. %100 iyi olacaksın.
İlk web sitenizi mi yapıyorsunuz? Üç seçeneğiniz var:
Yöntem #1 ile tasarımlarda ve site işlevlerinde daha fazla esneklik elde edersiniz, ancak bunun için iyi web dilleri bilgisi gerekir. Yöntem #2 ve #3 ile oluşturma ve yönetim süreci çok daha kolaydır. Yeteneğinize göre bu yöntemlerden birini seçmelisiniz.
Yukarıda bahsedilen üç yöntemi de inceleyeceğiz ve bir web sitesi oluşturmak için gereken adımları inceleyeceğiz.
1. Bir Alan Adı Kaydedin
Bir alan, web sitenizin adıdır. Benzersiz olmalı ve işinizin markasını taşımalıdır.
Arama yapmanın en kolay yolu ve etki alanı kaydet bir alan adı kayıt sitesine gitmektir.
Bir alan adı kayıt şirketi alan adınızı yıllık sözleşmeler veya uzun vadeli bir sözleşme ile kaydettirmenizi sağlar.
Etki alanınızı nereye kaydettirmelisiniz
İşte bazı saygın alan adı kayıt şirketleri ve bunların başlangıç fiyatı.
2. Bir Web Barındırıcısı Satın Alın
Web barındırma, web sitelerinizi depolayan büyük bir bilgisayardır (diğer adıyla sunucu). Amazon, IBM ve FB gibi bazı dev şirketler kendi web sunucularına sahiptir ve yönetir; diğer işletmeler sunucularını bir web barındırma sağlayıcısından kiralarlar (ki bu çok daha ucuz ve kolaydır).
Not: Sitenizi oluşturmak için bir web sitesi oluşturucu seçmeyi tercih ediyorsanız bu adımı atlayın (#3 numaralı adıma bakın).
Web barındırmada seçenekleriniz nelerdir?
Web barındırma bugün çeşitli paketler halinde gelir.
Geleneksel olarak, bir web barındırma sağlayıcısı yalnızca sunucuları temel yazılım ve teknik destekle kiralamakla ilgilenir. ile web sitenizi barındırma geleneksel barındırma sağlayıcısı genellikle daha ucuz ve daha esnektir; ancak bir web sitesi kurmanız için biraz fazladan çalışmanız gerekir.
Günümüzde şirketler farklı hizmetleri bir araya getiriyor ve kullanıcıların tek bir hizmet sağlayıcıdan web siteleri oluşturmasına, barındırmasına ve yönetmesine izin veriyor. Bu şirketlere genellikle Web Sitesi Oluşturucuları veya Çevrimiçi Mağaza Oluşturucuları diyoruz. Web sitesi barındırma bu "paket" platformlarda genellikle pahalıdır ve daha az esnektir; ancak kolayca bir web sitesi veya çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz.
Bazı yeni başlayanlar için uygun barındırma hizmeti kontrol etmek.
3. Web Sitenizi Oluşturun ve Tasarlayın
Alan adınızı ve web barındırma hizmetinizi aldıktan sonra, kolları sıvayıp oluşturmaya başlama zamanı! Web sayfaları tasarlamak ve oluşturmak için bir web geliştiricisi tutabilir veya kendiniz yapabilirsiniz.
Detaylı olarak tartışıyoruz buradan bir web geliştirme görevi nasıl dışarıdan alınır. Web sitenizi sizin için geliştirmesi için birini işe almayı planlıyorsanız, aşağıdaki adımları atlamalı ve o sayfaya geçmelisiniz.
Kendin Yapçılar için, bir web sitesi oluşturmanın üç kolay yöntemi:
Yöntem 1: HTML ve CSS'de Sıfırdan Bir Web Sitesi Oluşturma
Ana web dillerini ve bir web sitesinin temelini biliyorsanız, benzersiz ve kendine özgü web sitenizi kendiniz oluşturabilirsiniz.
Aksi takdirde #2 / 3 yöntemine geçmeniz önerilir; veya bir web geliştiricisiyle iletişim kurun.
IDE Kullanarak Web Sitesi Oluşturma Adımları
Yukarıda bahsedilen temel web dillerini ve web sitesi esaslarını bildiğinizi varsayarak, ilk elden bir web sitesini nasıl oluşturabileceğinize dair sürecin genel görünümü.
Bir web sitesinin kaynak dosyalarını oluşturmak ve düzenlemek için iyi bir yerel çalışma ortamı önemlidir. Bir IDE (Entegre Geliştirme Ortamı) kurarak bilgisayar aygıtınızda bir web geliştirme ortamı oluşturabilirsiniz. IDE temel olarak bir Text Editor, Build Automation ve Debugger'dan oluşur.
Sublime Text ve Atom HTML, CSS, JS, PHP, Python ve benzeri web dillerini destekleyen web geliştirme için temel IDE'lerden bazılarıdır.
Öte yandan, genişletilmiş IDE'ler var. Adobe Dreamweaver Diğer özellikler bir avuç sunar (Örn: Sunucu Bağlantısı, FTP).
Web sitesi yapısı ve navigasyon sisteminin planlanması büyük önem taşımaktadır. İlk olarak, içeriğinizi nasıl teslim etmek istediğinizi anlamalısınız. Kaç tane gezinme menüsünü, kaç sütun veya içerik alanı olduğunu, kaç görüntüyü dahil etmek istediğinizi ve nerede olduğunu planlayın.
En iyi uygulama Adobe'yi açmaktır Photoshop ve web sayfalarınızın kaba bir çizimini oluşturmak. Ana sayfa, hakkında sayfası, iletişim sayfası, hizmet sayfası vb. gibi farklı sayfalar için farklı kabataslaklar yapmanız gerekebilir.
Adobe Photoshop'ta web sayfalarınız için kaba tasarımlar yaptıktan sonra, kaynak kodları yazmaya başlayabilirsiniz.
Bu en kolay kısım. Eklemek istediğiniz web öğelerini HTML işaretlemeleri yapın ve yaptığınız tasarımlara göre bunları dekore etmek için CSS kullanın.
Modern kullanıcılar için yalnızca HTML ve CSS tabanlı web siteleri yoktur, çünkü ön uç kullanıcı etkileşimleri HTML veya CSS ile kontrol edilemez.
Formlar, girişler, sürgü, menüler veya ihtiyaç duyduğunuz her yerde kullanıcı etkinliğini kontrol etmek için JavaScript gibi komut dosyalarını ve muhtemelen geliştirilmiş kitaplığını, jQuery'yi kullanabilirsiniz.
Son adım, tüm kaynak dosyalarınızı web sunucusuna yüklüyor. Bunu işlemenin en iyi ve en kolay yolu bir FTP istemcisidir.
Öncelikle, bilgisayar cihazınıza bir FTP istemcisi indirin ve bir FTP hesabı kullanarak web sunucunuza bağlayın. FTP hesabına başarıyla bağladıktan sonra, tüm yerel dosyalarınızı web dizininizin kök dizinine kopyalayın. Bazı iyi FTP istemcileri FileZilla, WinSCP ve Cyberduck.
Yöntem #2: CMS Kullanarak Web Sitesi Oluşturma
Bir CMS veya İçerik Yönetim Sistemi o kadar taktiksel bir şekilde inşa edilmiştir ki, deneyimli web geliştiricilerine ilk iş gününden başlayanlar için uygundur.
Çevrimiçi içerikleri oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştıran bir yazılım uygulamasıdır. Çoğu açık kaynaklıdır ve kullanımı ücretsizdir.
HTML, CSS veya PHP'nin temellerini biliyorsanız, sizin için avantajlıdır. Eğer bilmiyorsanız, bu platformlar çok sezgisel olduğundan büyük bir sorun değil. İhtiyacınıza göre seçebileceğiniz CMS platformlarının en iyi üç ücretsiz seçeneği.
WordPress, çeşitli istatistiklere göre, maksimum blog ve küçük ve orta ölçekli web sitelerinde kullanılmaktadır. Yine de, birçok büyük web sitesi basitliği için WordPress'i tercih ediyor. WYSIWYG Editor, ilk içeriğinizi belirlemek için öğrenmeniz gereken tek şey.
Bu platform, yeni başlayanlar için kurumsal ve farklı web geliştiricileri sınıfları tarafından büyük ölçüde geliştirilebilir. Kendi depolarında birçok ücretsiz eklenti ve temaya sahiptir. #1 CMS seçeneği olması nedeniyle, birçok üçüncü taraf kaynağı yanda mevcuttur.
Daha fazla referans için bunlara bakın 30 WordPress destekli web sitesi. Ayrıca adresinde ücretsiz bir hesap oluşturarak WordPress'i kendiniz de deneyebilirsiniz. WordPress.comYa da CMS'yi WordPress.org'dan indirin.
Joomla, birçok yönden WordPress'e benzer. Ayrıca kullanımı ve montajı kolaydır ve modüller yardımı ile kolaylıkla genişletilebilir. - WordPress eklentilerinin karşılığı. Sonuç olarak, yeni başlayanlar için ikinci en iyi seçenek.
Bununla birlikte, yeni başlayanlar, mevcut seçeneklerin sayısı nedeniyle Joomla'yı keşfetmeye daha fazla korkabilir. Sol menüye ek olarak, "Denetim Masası" nın hemen üzerindeki üst çubukta da bir menü vardır. logo. Karışıklığı önlemek için, sol ve üst çubuk menülerindeki bazı öğelerin "İçerik", "Kullanıcılar" ve "Uzantılar" gibi benzer olduğunu unutmayın.
Tıpkı WordPress gibi, Joomla da sitenize hızlı bir şekilde farklı bir görünüm kazandırabilecek bazı stillere ve şablonlara sahiptir. Ancak üç içerik yönetim sisteminden Joomla, sosyal ağ oluşturma söz konusu olduğunda en kolay çözümü sunar. EasySocial ve JomSocial gibi platformlarla, kendi sosyal ağ web sitenizden sadece birkaç dakika uzaktasınız.
Joomla kullanılarak oluşturulan siteler şunları içerir: Lipton, Linux, Hem de Harvard Üniversitesi. Joomla'yı ücretsiz indirebilir ve deneyebilirsiniz okuyun.
Deneyimli web geliştiricileri, Drupal'ın en güçlü CMS olduğunu doğruladı.
Ancak aynı zamanda kullanımı en zor olanıdır. Drupal, esnekliği nedeniyle dünyada en çok kullanılan ikinci CMS'dir, ancak yeni başlayanlar arasında favori değildir. Drupal kullanarak başarılı bir şekilde "eksiksiz" bir web sitesi oluşturmak için ellerinizi kirletmeniz ve temel bilgileri öğrenmeniz gerekir. kodlama. CMS'de yolunuzu bilmek de yeni başlayanlar için zordur.
Drupal kullanılarak oluşturulan siteler şunları içerir: Tesla, Warner Bros Kayıtlar, ve Oxford Üniversitesi. Daha fazla öğrenmek için, Drupal'ı ücretsiz indirin ve deneyin.
CMS Kullanarak Web Sitesi Oluşturma Adımları
Bu yöntem için WordPress'i örnek olarak kullanacağız. Şimdiye kadar zaten bir web barındırma hesabınız ve kayıtlı bir alan adınız olmalıdır.
Web barındırma hizmetleri genellikle WordPress ve diğer ortak platformları kurmak için hızlı bir yükleyiciye sahiptir.
Bu yüzden web barındırma hesabınıza giriş yapın ve hangi yükleyiciye sahip olduğunuzu öğrenin. Aramanız gereken popüler isimler Softaculous, QuickInstall veya Fantastico.
Softaculous en popüler otomatik yükleyici ve cPanel üzerinde özellikli. Seni Softculous üzerinden yapacağım. Diğer montajcılar hemen hemen aynı.
İşte önemli kısmı geliyor.
Seçenekleri aşağıdaki gibi yapılandırın, diğer alanları varsayılan yapılandırmaya bırakın (daha sonra ayrılacak) ve yüklemeye tıklayın.
Son adımlarda başarılı olursanız, aferin. Web siteniz yayında!
Şimdi WordPress sitenize giriş yapın. Sitenizin giriş sayfası, belirlediğiniz web sitesinin URL'sini takip eden wp-login.php gibi görünecektir.
Ardından, bir tema ve zorunlu eklentileri yüklemeniz gerekir. WordPress Kontrol Panelinizin sol kenar çubuğuna bakın.
WordPress dizininde ücretsiz hazır temalar bulunmaktadır.
Bu ücretsiz temalara göz atmak için 'Görünüm> Temalar> Yeni Ekle'ye gidin, gereksinimlerinizi karşılayan temayı arayın ve yükle düğmesini tıklayın.
Üçüncü taraf temalarını 'Tema Yükle' bölümünden de yükleyebilirsiniz. Ücretli, profesyonelce tasarlanmış WordPress temaları için Elegant Themes'i (verimli kodu ve güzel ön uç tasarımları için) öneririm.
Eklentiler için 'Eklentiler> Yeni Ekle'ye göz atın.
Sadece ihtiyacınız olan eklentileri arayın ve yükleyin. 3rd Parti eklentileri 'Yükleme Eklentisi' bölümünden de yüklenebilir.
Burada birkaç önemli ücretsiz eklentiyi önermek istiyorum. Bunları bulmak için kendi adlarına göre WordPress eklentileri dizininde arama yapın. Her kategoriden sadece bir eklentinin yüklenmesi yeterlidir.
Site kimliğiniz için harika bir tema kullansanız bile yine de bir şeyler oluşturmanız gerekir. Etrafta bir sürü harika logo üreticisi var, ama bir göz atacağım Logaster. Ücretli bir hizmettir, ancak harika olan, katmanlı fiyatlandırma sunmalarıdır. Bu, ihtiyacınız olan şey için ödeme yapabileceğiniz anlamına gelir - yalnızca web formatında bir logo veya hatta çeşitli platformlar için formatlar içeren tüm bir marka kitine kaydolabilirsiniz.
Siteniz son adımda olmalı ve çalışıyor olmalıdır. Ama sıralanması gereken birkaç şey daha var.
Yöntem #3: Site Oluşturucularla Bir Web Sitesi Oluşturma
Site oluşturucular, web sitesi kurmayı zahmetsiz ve hızlı hale getirdi. Web dillerini bilmeden, tam özellikli web sitesini birkaç dakika içinde başlatabilirsiniz. Sıfır kodlama bilgisi gerektiren Sürükle ve Bırak web sitesi oluşturucularını sunarlar.
Var İnternet üzerinden dağılmış birçok site üreticisi ama hepsi ihtiyaçları karşılayamıyor.
Aşağıdaki üçü, kullanabileceğiniz en çok konuşulan ve potansiyel web sitesi oluşturucularıdır.
Web sitesi oluşturucularının doğası dikkate alındığında bile, zyro kullanımı kesinlikle kolaydır. Daha önce bir kelime işlemci veya benzeri bir şey kullandıysanız-Gördüğünüz-Ne-Aldığınız Nedir (WYSIWYG) uygulaması – Zyro'yu kullanarak bir site oluştururken sorun yaşamayacaksınız.
Teori aynı. Yapı taşlarıyla oynamak gibi. Bloklar, resimler, metin kutuları vb. gibi önceden tasarlanmış web sitesi öğeleridir. Bir web sitesi tasarlamak, istediğiniz öğeyi seçip ardından onu sürükleyip yerine bırakmak kadar basit olabilir.
Wix çeşitli kategoriler altında sıralanmış 500'den fazla tamamen özelleştirilebilir şablon içeren piyasadaki en kolay site oluşturuculardan biridir. Bu yüzden kendinize uygun birini bulacağınızdan oldukça eminsiniz.
İçeriğin üzerinde her zaman görünen esnek bir Sürükle ve Bırak web sitesi düzenleyicisi sunuyorlar. Bir öğeyi listeden sürükleyebilir ve eklemek istediğiniz web sitesinde herhangi bir yere bırakabilirsiniz. Üzerinde görünen herhangi bir öğe taşınabilir veya düzenlenebilir.
Tek dezavantaj Wix serbest plan üzerinde yerinde reklamlar var olmasıdır. Ondan en az $ 12 / ay'a geri dönecek olan Combo planına yükselterek, bundan kurtulabilirsiniz.
Weebly navigasyon, kullanım kolaylığı gibi birçok yönden daha kolaydır. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce şablon sunarlar ancak kişiselleştirme seçenekleri sınırlı gelebilir.
Kullanılabilen ve değiştirilebilen çok sayıda önceden tasarlanmış sayfa düzenine (örneğin: sayfa, fiyatlandırma sayfası, iletişim sayfası) sahiptir.
Sürükle ve Bırak oluşturucunun kullanımı daha kolaydır, ancak bazen özelleştirme için belirlenmiş alanlar ile sınırlandırılırsınız. Eklentilerin ve üçüncü taraf uygulamaların kullanılabilirliği de sınırlıdır.
4. Web sitenizi doğrulama ve test etme
Web siteniz hazır olduğunda - büyük tarayıcılarda (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, vb.) Ve farklı ekran boyutlarında nasıl çalıştığını doğrulama ve test etme zamanı.
Bu testleri ücretsiz çevrimiçi araçların yardımıyla çalıştırabiliriz.
Biçimlendirme doğrulaması nedir? HTML, PHP ve benzeri kodlama dilleri veya komut dosyalarının her birinin kendi formatları, sözcükleri ve sözdizimi vardır. Biçimlendirme doğrulaması, web sitenizin bu kurallara uyup uymadığını doğrulama işlemidir.
5. Sitenizi İnce Ayarlama ve Büyütme
Web sitenizi internette yayınlamak birinci aşamadır. Web sitenizin başarılı olmasını sağlamak için daha yapılacak daha birçok şey var. İşte başlamanız gereken birkaç görev…
Google açıkça belirtti site hızı sıralama faktörlerinden biridir. Bu, hızlı yüklenirse sitenizin daha üst sıralarda yer alabileceği anlamına gelir.
Ayrıca - web siteniz o kadar hızlı yüklenir, web sitenizin ziyaretçileri o kadar mutlu olur. Yavaş yüklenen bir web sitesinin kullanıcı deneyimine zarar vereceği ve web sitesi gelirini etkileyeceği sayısız vaka çalışması ve deneyle kanıtlanmıştır. Amazon, sitesi bir saniye bile yavaşlasaydı tahmini 1.6 milyar dolar gelir kaybederdi.
Exclusive SEMrush Anlaş
Şu anda web sitesi SEO ve içerik pazarlaması için SEMrush kullanan 1 milyondan fazla insan var. Özel bağlantımızı kullanarak bir deneme için kaydolun ve uzatılmış 14 günlük deneme süresi alacaksınız (kredi kartı bilgisi gereklidir) > Buraya Tıkla
usta olmana gerek yok arama motoru optimizasyonu (SEO) Web sitenizin fark edilmesini sağlamak için. Ama bazı temel Arama motoru optimizasyonu becerilere sahip olmak her zaman iyidir.
Adresinde bir web yöneticisi hesabı oluşturun Google Arama Konsolu web sitenizi Google'a göndermek ve herhangi bir SEO sorununu belirlemek için. Temel anahtar kelime araştırması yapın ve ardından sayfa başlığınızı ve başlıklarınızı birincil anahtar kelimeleriniz için optimize edin. Arama sonucu sayfalarının arasından sıyrılmak için sitenizde şema işaretlemesi uygulayın.
Google Chrome, HTTP web sitelerini "Güvenli Değil" olarak etiketlemeye başladığından beri, SSL sertifikası büyük bir mesele haline geldi. Web sitenize kullanıcılar tarafından "güvenildiğinden" emin olmak için HTTPS bağlantısı şarttır.
Web siteniz, hedef kitlenizin çoğunun takıldığı sosyal medya platformlarında da bulunmalıdır. Sitemiz için bu Facebook ve Twitter anlamına gelir. Diğerleri için LinkedIn, Tumblr veya Pinterest olabilir.
"Mektubu gördün mü"W” tarayıcı sekmenizin solunda görünen mavi bir daire içinde mi? Bu "favicon" olarak bilinir. Bir logo gibi, favicon da bir web sitesini temsil eden daha küçük bir görsel unsurdur.
Favicon, web sitesi sahipleri tarafından genellikle gözden kaçan şık, küçük bir markalama tekniğidir. Bu size benziyorsa - bunlardan yararlanın ücretsiz favicon oluşturucu size yardımcı olacak.
Web Sitenizde Bulunması Gereken Temel Sayfalar
İki web sitesi farklı bir amaca ve / veya işleve hizmet edebileceklerinden hiçbir zaman aynı değildir. Bununla birlikte, her web sitesinde bulunması gereken üç standart sayfa vardır: Dizin (ana sayfa), Hakkında Sayfası ve İletişim Sayfası.
Anasayfa
Ana sayfa, çoğu ziyaretçinin web sitenize geldikten sonra görmeye gideceği ilk yerdir. Ana sayfanız doğru konuşmayı sunmalı ve ziyaretçilerinizi sitenizin daha derinlerine çekmelidir.
Hakkında Sayfa
Hakkında Sayfası, ziyaretçilerinizle bir ilişki kurmakla ilgilidir. Kendinizi tanıtmanıza ve web siteniz hakkında ayrıntılı bilgi (iyi mi?) Vermenize olanak tanır. Genellikle web sitesinin sahibi ve yöneticisi olan kişilerin fotoğraflarının eklenmesi önerilir.
İletişim Sayfası
Kullanıcılarınız ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmak önemlidir. Dolayısıyla - iletişim sayfası. Ziyaretçilerinizin size ulaşabilmesini sağlamak için olası tüm iletişim kanallarını (sosyal medya profilleri, iletişim formları, e-posta adresi vb.) Ekleyin.
Web Sitesi Yapma Hakkında Sık Sorulan Sorular
Hemen Yapın!
Artık başarılı bir web sitesi oluşturmak ve inşa etmek için fazlasıyla yeterli bilgiye sahipsiniz. Bilginizi uygulamaya koymanın zamanı geldi. Şimdi başlayın ve interneti sallayın!
Yazı kaynağı : www.webhostingsecretrevealed.net
Web Sitesi Taslağı Oluşturma
WEB SİTESİ TASLAĞI OLUŞTURMA
Web Sitesi Taslağı
Web sitesi taslağı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler
vardır.
1. Bütünlük
Web sitemiz, ana sayfasından iç sayfasına, kullanılan yazı tiplerinden renklere
ve resim boyutlarına kadar birbirine benzeyen bir şekilde olmalıdır. Site
içerisinde kullanılan dil aynı olmalıdır.
2. Güvenirlik
Hazırlayacağımız web sitesi kullanıcılarda güven hissi uyandırmalıdır. Her
açtıkları sayfayla beraber yeni reklam sayfaları açılıyorsa, her sayfa farklı
renklerden ve farklı yazı tiplerinden oluşuyorsa, iletişim bölümü yok ya da
iletişim bilgileri (adres, telefon, e-posta) eksik ise internet kullanıcıları bu
site hakkında şüphe duyarlar.
Sitemizde yayınladığımız metinler bize ait olmayıp başka internet sitelerinden
alınmış ise kullanıcı için bizim sitemiz güvenilir olmayacaktır. Kendimize ait
olmayan bütün yazılarda kaynak belirtmemiz sitemizi daha güvenilir yapacaktır.
3. Güncellik
Hazırladığımız web sitesindeki bilgileri güncel olmalıdır. Eski kullanılmayan
bilgileri gerekirse sitemizde bir arĢiv bölümü hazırlayarak orada tutmalıyız.
Bağlantı verdiğimiz sayfaların çalıştığından emin olmalıyız.
4. Bağlantı Hızı
Birçok kullanıcı istediği sayfaların hızlı yüklenmesini ister. Web sayfalarının
hızlı yüklenmesini olumsuz etkileyen başlıca sebepler şunlardır:
Görsellerin yanlış kullanılması
Bir Web sayfasının toplam boyutunun büyük bir kısmı resimlerden oluşmaktadır. Bu
nedenle resimlerin dikkatlice kullanılması gerekmektedir. Görsellerin yükseklik
ve genişliklerini HTML kodda belirtmeliyiz ki web tarayıcılar görselleri sayfaya
daha hızlı yerleştirsin. içerisinde az renk tonu olan görseller için gif veya
png, çok fazla renk tonundan oluşan görsellerde jpg dosya tiplerini kullanmamız
daha uygun olur.
Tablo kullanmak
Tablolar her ne kadar yerleşimi kolaylaştırsa da iç içe gömüldüklerinde
tarayıcılar zorlanmaktadır. Temel olarak tabloları iç içe kullanmak yerine alt
alta kullanmaya çalışmalıyız yani bütün sayfayı bir tek tabloya gömmek yerine
tablomuzu sayfa yüklendikçe görüntülenebilecek şekilde küçük yatay parçalara
ayırmak, kullanıcıya sayfanın daha hızlı yüklendiği hissini verecektir.
Standart dışı yazı tiplerinin resim olarak kullanılmaya çalışılması
Yazı tipini seçerken herkesin bilgisayarında yüklü olan yazı tiplerini seçmeye
çalışmalıyız (Arial, helvetica, tahoma, verdana gibi). Standart dışı yazı
tiplerinin resim olarak kullanılmaya çalışılması sayfanın yüklenme hızını
yavaşlatacağından çok fazla tercih edilmemelidir.
Sayfa içerisinde kullanılan elemanların sayısının çok olması
Bir web sayfasında ne kadar fazla farklı dosya varsa sayfamız o kadar yavaş
yüklenecektir. Bir web tarayıcı sayfa içinde karşılaştığı her farklı dosya için
web sunucusuyla tekrar tekrar iletişime geçecektir. Bu da web sayfasının yavaş
yüklenmesine neden olacaktır. Web sitemizde bir web sayfasında kullandığımız
dosyaları diğer sayfalarda da kullanırsak web sayfalarımızın daha hızlı
yüklenmesini sağlarız.
Resim, film, ses vb. elemanların kullanıcının isteği dışında yüklenmeye
başlaması
Hazırlamış olduğumuz sitede büyük resimler, fon müzikleri, filmler vb.
elemanların kullanıcının isteği dışında yüklenmeye başlamasını engellemeye
çalışmalıyız. Kullanıcıyı, büyük boyutlu resimler (örneğin bir resim galerisi),
filmler (örneğin bir konferansın çekimleri) ya da ses dosyalarının (örneğin bir
röportaj) bulunduğu sayfalara girmeden önce mutlaka uyarmalıyız.
5. Sunulacak İçerik Kategorilerini Oluşturma
Hazırlayacağımız web sitesinde içerikleri düzenleyerek kategorilere ayırmalı ve
kullanıcıya düzenli bir şekilde sunmalıyız. Örneğin bir okul sitesi
hazırlıyorsak okul tanıtımı ile ilgili bilgileri bir kategoride, öğrencilerle
ilgili bilgileri bir kategoride, haberleri ayrı bir kategoride toplamalıyız ki
kullanıcı aradığını sitemizde kolayca bulabilsin.
6. Tutarlı Sayfa Hazırlama
Birbirinden farklı yapıda tasarlanan sayfalardan oluşan bir web sitesi tutarsız
bir görünüm oluşturur. Kullanıcılara sunduğunuz bilginin yararsız olduğunu
düşündürür. Web siteniz için bir ana sayfa ve bir iç sayfa tasarımı yapmanız
uygun olacaktır. Sitenizde bir tane ana sayfa hazırladıktan sonra iç sayfaları
çoğaltarak hazırlamanız tutarlı sayfalar hazırlamanızı sağlayacaktır.
Sitede kullandığınız renkleri, başlıkları, yazıların büyüklüklerini, resim ve
yazılar arasındaki boşlukları sitenin bütün sayfalarında uyumlu kullanmaya
çalışmalıyız.
Yazı kaynağı : www.bilisimkonulari.com
Açıklama: