Cevap :
~MERHABA~
18 yaşını dolduran ve akıl sağlığı yerinde olan herkes organ bağışçısı olabilir. Gönüllülük esasına dayalı olan organ bağışında bağışçı olmak için sağlık müdürlüklerine, devlet ve özel hastanelerin organ bağışı koordinatörlerine ya da sağlık ocaklarına başvurulmalıdır.
- sağlıklı olan organları aileye haber verilerek, ameliyat ile alınmaktadır. Eğer kişi yoğun bakımda, organları zarar görmüşse nakilde bazı sınırlamalar olmaktadır. Bunların dışında obezite, hipertansiyon, travma geçiren kişilerinde organlarının naklinde dikkatli olunması gerekmektedir.
- Organ bağışı sırasında hasta bilgileri kontrol edilerek, ailesine haber verilir. Sonrasında kadavradan sağlıklı işlevde olan organlar seçilir ve uygun olan hastaya nakil edilir. Organ bağışında; organların sağlıklı olması en önemli noktadır. Sağlıklı olmayan organlarda kesinlikle bağış yapılmaz. Nakilden önce doku uyuşması kontrol edilmektedir.
#optitim
#naycoyk
~ Selamınaleyküm ~
∆ Gerekli şartlar :
- Organ bağışı nasıl yapılır? 18 yaşını dolduran ve akıl sağlığı yerinde olan herkes organ bağışçısı olabilir. Gönüllülük esasına dayalı olan organ bağışında bağışçı olmak için sağlık müdürlüklerine, devlet ve özel hastanelerin organ bağışı koordinatörlerine ya da sağlık ocaklarına başvurabilirsin.
Başarılar dilerim