Cevap :

[tex]\color{red}\colorbox{white}{мєянαвαℓαя}[/tex]

sorumuz❃

Genetik çeşitlilik ne demek

༄ؘcevapımız༄ؘ

Her insanda göz rengi,boy uzunluğu,dil yuvarlayabilme gibi genler bulunur. bu genlerin toplamı genetik çeşitliliği oluşturur.

genetik çeşitlilik aktırılmaktadır. çünkü az olduğu takdirde, popuasyonlarda azalma görülecektir. Belki nesil devamında olumsuz etkileyecek yok olması için sebeplerden biri heline gelecektir.

iyi dersler!

en iyi seçersen sevinirmッ

@hayalet301

Cevap:

GENETİK CESETLİLİK

Genetik çeşitlilik, bir biyolojik çeşitlilik düzeyi olup bir türün gen havuzundaki genetik özelliklerinin toplam sayısını gösterir. Genetik çeşitlilik, çeşitlenen genetik özelliklerin eğilimini tanımlayan genetik değişkenlik terimi ile aynı şey olmayıp bundan ayrılır.

NELERE YOL AÇAR

Kalıtsal varyasyonların oluşumundan sorumlu çeşitli faktörler vardır. Bunlar; mayoz bölünme sırasında gerçekleşen krossing-over ve homolog kromozomların rastgele ayrılarak yavru hücrelere geçmesi, mayoz bölünme ile elde edilen gametlerin rasgele döllemesi ve son olarak mutasyonlardır.Genetik çeşitlilik, bir biyolojik çeşitlilik düzeyi olup bir türün gen havuzundaki genetik özelliklerinin toplam sayısını gösterir. Genetik çeşitlilik, çeşitlenen genetik özelliklerin eğilimini tanımlayan genetik değişkenlik terimi ile aynı şey olmayıp bundan ayrılır.

Genetik çeşitlilik, popülasyonların değişen çevrelerine uyum sağlamalarına olanak tanır. Daha fazla varyasyon ve genetik çeşitlilik sayesinde, popülasyondaki bazı bireyler, çevre için uygun olan alel varyasonlarına sahip olurlar. Bu bireylerin, aynı alelleri taşıyan döller vererek hayatta kalma olasılığı daha yüksektir. Bu bireylerin başarılı olmaları sonucu popülasyon, daha fazla nesille süre gelmeye devam edecektir.

Akademik alanda popülasyon genetiği, genetik çeşitliliğe dair çeşitli hipotez ve teoriler içerir. Moleküler Evrim'in Nötral Teorisi, genetik çeşitliliğin, nötral değişimlerin bir birikimi sonucu meydana geldiğini öne sürer. Çeşitlendirici seçilim, bir türün farklı ortamlarda yaşayan ve belirli bir lokusta farklı aleller için seçilen iki alt popülasyonuna dair bir hipotezdir. Bu, örneğin, bir türün, içindeki bireylerin devingenlik ve hareketliliğinde, görece olarak geniş bir yelpaze aralığına sahip olduğunda meydana gelebilir. Frekansa bağlı seçilim, alellerin ne kadar yaygın olursa o kadar savunmasız hale geldiğine dair bir hipotezdir. Bu, genellikle, konak-patojen etkileşimi olarak adlandırılır ve konukta yüksek frekansta bir koruyucu alel olduğu anlamına gelir. Nitekim bu alel alt edildiğinde, patojenin yayılma olasılığı da yükselecektir.

Özet

Genetik çeşitlilik, bir biyolojik çeşitlilik düzeyi olup bir türün gen havuzundaki genetik özelliklerinin toplam sayısını gösterir. Genetik çeşitlilik, çeşitlenen genetik özelliklerin eğilimini tanımlayan genetik değişkenlik terimi ile aynı şey olmayıp bundan ayrılır.