Gbeyaz996
Cevaplandı

animasyon ve oyun tasarım için yetenek sınavına mı giriliyor , giriliyorsa tam olarak nasıl oluyor?​

Cevap :

Cevap:

Kolay gelsin En iyi seçersiniz Sevinirim ^_^

Açıklama:

☆Animasyon ve Oyun Tasarımı Programına Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Kabul Edilecektir.

☆Animasyon ve Oyun Tasarımı, hareket ve şekil değişikliği yanılsaması yaratma sürecinin yanı sıra animasyon ve oyun geliştirme için tasarım ve estetik uygulama sanatına odaklanan bir çalışma alanıdır.

☆Oyun tasarlayan kişiler tahmin edeceğiniz üzere oyun tasarımcısı olarak adlandırılmaktadır. Oyun tasarımcıları animasyon teknikleri ile iç içe ...

Cevap:  MERHABA

Açıklama:

Animasyon Bölümü Yetenek Sınavlarına Nasıl Hazırlanmalıyım?

   Animasyon Bölümü Yetenek Sınavlarında genellikle en çok sorulan sorular figürlü kompozisyonlardır. Konuyu daha da açıklamak gerekirse Yetenek Sınavları her üniversiteye göre farklılık gösterebilir. Bu sınavlarda her ne kadar zaman ve kağıt ölçüleri farklılık gösterse de  Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne öğrenci alan üniversiteler her iki sınavda da öğrenciye hayalden (imgesel) sorular sorabilirler. Bu aşamada öğrencinin yapabileceği en iyi şey hem canlı model çizimlerinde hem de imgesel çizimlerinde iyi bir çizim tekniği ve hayal gücünü sahip olmasıdır…

 Özellikle Animasyon Bölümü Yetenek Sınavlarına girecek öğrencilerin başta insan anatomisi olmak üzere dinamik figür çizimi, figür ve mekan ilişkisi ve çizdiklerini üç boyutlu olarak görselleştirebilme becerisi oldukça önemlidir. Ayrıca animasyon bölümüne hazırlanan öğrenciler kurgusal anlatımlarını oluştururken kompozisyonlarını  belli bir sıra dahilinde (storybord) en az 3 – 4 faklı kadraj  ile çizmelidirler.  Bunun için yapılacak en iyi şey bakarak bol bol insan figürü (giyinik ve nü figür) çizmeli belirli bir zaman tutarak imgesel çalışmalar yapılmalı yapmalıdır. Böylelikle öğrenci Animasyon Bölümü yetenek sınavları için gerekli çizim bilgisini oluşturabilir.

  Bu aşamada alanında profesyonel eğitmenlerden yardım almak öğrencinin kişisel gelişim süreci ve eğitim bilgisini doğru bir şekilde temellendirmesi açısından faydalı olacaktır…