Cevap :
Cevap:
Adım adım açıklama:
a.b + a.c = a ( b + c)
çarpmada en büyük değeri bulabilmek için çarpılan sayıları birbirine olabilecek en yakınlıkta olmalıdır. Mümkünse aynı
a = 12
b + c = 12 olursa en büyük değer olur.
12 × 12 = 144
♡ ¤ MERHABA ¤ ♡
şimdi altta bize çarpma işlemi vermiş ve bizden de en büyük değerini istiyo. şimdi çarpma işlemide değerin en büyük olmasını istiyosak verilen değerleri olabildiğince birbirine hakın seçmeliyiz. o zaman en büyük değeri bulabiliriz. gelelim sorumuza.
a.b + a.c
şimdi burda a yı 2 defa çarpma işleminde kullanmış. demek ki biz a ya en büyük değeri vericez. şimdi değerin büyük olmasını istediğimiz için sayıları olabildiğince yakın seçicektik. o zaman bizde yakın olması için 24 ün yarısı yani 12 verelim. a ya 6 da verebilirdik başka değerlerde verebilirdik ama 2 defa olduğu için hem diğer sayılarda yakın olsun diye hemde büyük olması için 12 verdik. şimdi a 12. istersen a yerine 12 yazıp tekrar bakalım. o zaman daha düzenli olur.
12.b + 12.c
şimdi son durumda denklemimiz böyle oldu. eğer a 12 yse b yle c ye de toplam 12 kalıyo. çünkü a + b + c nin değeri 24 olmalıydı. a 12 yse b yle c yede toplam 12 kalıyo. şimdi bakalım. ikiside birer kez kullanılmış. yani birine daha büyük değer vermemize gerek yok. biz demiştik ki çarpma işleminin en büyük olabilmesi için değerler birbirine yakın olmalıydı. şimdi b ile c nin toplamı 12 ise biz bunlara 6 6 değerleri verebiliriz. hem birbirine en yakın sayılar hem de toplamları 12. yani b yle c de 6 6 olsun. şimdi onlarıda yerine yazalım.
12.6 + 12.6
çarptığın zaman son durumda
72 + 72
denklemi olur. toplayınca da cevap 144 bulunur. yani B seçneği. umarım anlarsın :) başarılar dilerimmm :)
#ginnyweasley2023 ( opti rehberim ve eşsiz kartanem :)
~~ bu aşkın tozlu yolunu bulduğum yerden
gündüz gözü görmediğim çaldın benden
sürgün gibi çekmediğim kalmadı senden
ellerimle yazdım bu sonu
şimdi yerle bir şehrin yolu ~~