Cevap :

Dizanteri Tedavisi: Tedavi için öncelikle hastalığa neden olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Bazı durumlarda da antibiyotik şikayetleri arttırabilir. Bu durumda doktor uygun tedavi yöntemi ile tedaviye devam eder. Özellikle yaşlılarda, küçük çocuklarda ve bebeklerde sıvı ve mineral kaybının telafi edilmesi hayati önem taşır.
Gastrit Tedavisi için öncelikle hastalığı doğuran nedenler ortadan kaldırılır. Düzenli yeme alışkanlığı kazanmaya dikkat edilir. Yiyecekler azar azar ve iyice çiğnenerek yenir. Hafif yiyecekler tercih edilir. Aspirin gibi ilaçlar kullanılmaz.
Hemoroid tedavisi: Basur'un neden olduğu kanama aşırı olmasa bile uzun süre devam etmesi halinde kansızlığa sebep olabilir. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Bununla birlikte, günümüzde Basur Tedavisi oldukça kolaylaşmıştır. Her türlü sorunuz ve şikayetiniz için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
İshal Tedavisi: İshal tedavisinde dikkat edilecek en önemli konu vücudun kaybettiği sıvının tekrar vücuda geri kazandırılmasıdır. Bu nedenle, ishal olan kişiye/çocuğa normalden daha fazla su verilmelidir.
Kabızlık Tedavisi: Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir. Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. Kabız olmayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır. Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek; bol su veya şerbet içmek de yararlıdır.
Kolit Tedavisi:Tedavisi için öncelikle doktora başvurmak gerekir. Doktorunuzun tavsiye edeceği tedavinin yanı sıra, istirahat etmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek yararlıdır.Alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. Bütün hastalarda olmamakla birlikte, bazı hastalar süt, peynir, baharatlı yiyecekler gibi besinlerin şikayetlerini arttırdığını belirtmektedir. Bu gibi durumlarda, şikayetleri arttıran besinlerden uzak durmak faydalıdır.

   Tedavi için doğru beslenmenin yanında ilaç tedavisi ve cerrahi müdahale gerekebilir. Tedavide amaç iltihabı kontrol altına almak, şikayetleri azaltmak ve iltihabın neden olduğu beslenme bozukluklarının önüne geçmektir.

Mide Kanseri Tedavisi: Erken teşhis tedavide başarı şansını büyük oranda arttırmaktadır. Tedavide, mide kanseri tanısı konulduktan sonra, en kesin çözüm ameliyat olmakla birlikte, ilaç ve ışın tedavisi ile ancak kısmi başarı elde edilebilmektedir.

Mide Kanserinden korunmak için yeterli ve dengeli beslenmek; bol ve taze sebze ve meyve yemek, konserve ve dondurulmuş, beklemiş gıdaları tüketmemek, eti dengeli tüketmek, fazla tuz kullanmamak yararlıdır. Ayrıca,alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Düzenli spor yapmak ve aşırı şişmanlık ve zayıflıktan korunmak gerekir.

Ailesinde mide kanseri vakası görülmüş olanlar, 50 yaş ve üzerindekiler, mide ülseri şikayeti olanlar ve daha önce ülser ameliyatı geçirenler, yani risk grubunda olanlar daha dikkatli davranmalıdırlar.

Reflü Tedavisi: Kesin teşhis konulduktan sonra üç farklı tedavi seçeneği vardır. Bunların başında hastanın yapması gerekenler gelir. Bunlar;

      - Yatarken başı normalden daha yukarıda olacak şekilde yatmak,
      - Aşırı beslenmemek,
      -Alkol ve sigaradan uzak durmak,
      - Yatmadan 3 saat önce yemeyi kesmek,
      - Çay, kahve, çikolata, kolalı içeceklerin kullanımını azaltmak,
      - Dar giysilerden kaçınmak,

   vb. olarak sayılabilir.

   Tedavide uygulanan diğer seçenekler ise ilaç tedavisi ve ameliyattır.

   İlaç tedavisinde, asit salgısını azaltan yada asidin zarar vermesini engelleyen ilaçlar kullanılır.

   Eğer ilaç tedavisi ile hastanın şikayetleri geçmiyorsa ya da ilaç tedavisi kanama gibi yan etkiler meydana getiriyorsa, bu durumda cerrahi tedavi seçeneği uygulanır.