Cevap :
Uyartı nedir
Uyartı Bir uyarının sinir hücresinde oluşturduğu kimyasal veya elektriksel değişmeler. Kısaca sinir hücresi bir uyaranla (Örneğin ışık, ses, ısı vb) uyarıldığı zaman hücre gövdesi ve aksonlarda meydana gelen değişikliktir
Sinir Sistemi
Çok hücreli, gelişmiş yapılı canlıların (insanlar, omurgalı ve bazı omurgasız hayvanlar) vücudu özel görevler yapan organ ve sistemlerden oluşur. Vücudu oluşturan kalp, akciğer, kas, böbrek, mide… gibi organlar ile bazı organların oluşturduğu dolaşım, boşaltım, solunum, sindirim… gibi sistemlerin birbirine bağlı, koordineli ve ahenkli çalışmasını sağlayan, yöneten sisteme sinir sistemi denir. İnsanda sinir sistemi vücudu etkileyen iç ve dış etkiler karşısında, organ ve sistemlerin çalışmasını düzenler. Sinir sistemi vücuttaki uyarılma, değerlendirme, uyarma, görevlerini etkili ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Sinir sistemi yapı ve görevlerindeki farklılığa dayanarak kısımlara ayrılır. Bunlar merkezi ve çevresel sinir sistemleridir.
Merkezi Sinir Sistemi
Sinir sisteminin yönetim ve değerlendirme ile ilgili kısmıdır. Vücudun idare merkezi olup organ ve sistemlerin çalışma düzenlerini ayarlar. Merkezi sinir sistemi özel sinirsel organlardan oluşur. Kafatası ve omurga kemikleri arasında korunan bu sinirsel organlar beyin, beyincik, omurilik soğanı ve omuriliktir.
Sinir Sistemi veya Sinir Ağı, canlıların içsel ve dışsal çevresini algılamasına yol açan, bilgi elde eden ve elde edilen bilgiyi işleyen, vücut içerisinde hücreler ağı sayesinde sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlayan, organların, kasların aktivitelerini düzenleyen bir organ sistemidir.
Uyartı :Bir uyarının sinir hücresinde oluşturduğu kimyasal veya elektriksel değişmeler. Kısaca sinir hücresi bir uyaranla (Örneğin ışık, ses, ısı vb) uyarıldığı zaman hücre gövdesi ve aksonlarda meydana gelen değişikliktir