Cevap :
İslamiyeti kabul ettikten sonra Hicri Takvimi kullanmışlarıdr.:Hicri takvim islamiyetten sonra hz.muhammedin mekkeden medineye hicretiyle başlamıştır.türklerin bu takvimi kullanması Peygamberize ve islamiyeti benimsemesidir.
Oniki Hayvanlı Takvimi
İslamiyet öncesi Türk Devletleri ve toplulukları tarafından kullanılmış Çin takvimi. Güneş yılı esasına göre hazırlanan bir takvimdir. Bir yıl 365 gün olarak hesaplanmış ve her yıl bir hayvan ismiyle anılmıştır. Çin kökenli olan bu takvim Türkler’den başka Japon, Kore, Moğol, Hint ve Tibetliler tarafından da kullanılmıştır. Günümüzde Asya’nın bazı bölgelerinde hâlâ kullanılmaktadır…
Celali Takvimi (meliki takvim)
Büyük Selçuklularda Celaleddin Melikşah zamanında eski İran takvimi esas alınarak mali işlerde kullanılmak üzere hazırlanmıştır.
Celali takvim Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah adına yapılmıştır.sadece onun hayatta olduğu dönemde kullanılmıştır. Güneş yılı esaslıdır.
Hicri takvim Haz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiği zamanı başlangıç olarak kabul etmektedir. Miladi takvim ise Hz. İsa'nın doğum yılını başlangıç olarak kabul etmektedir.
Hicri takvim Ay'ın Dünya etrafında döndüğü süreyi temel alır. Bir gün Ay'ın Dünyayı bir defa dolaşması için geçen süredir. Miladi takvimde ise Dünyanın Güneş etrafında dolanımı esas alınır. Bir gün Dünyanın, Güneşin etrafını bir defa dolanması için geçen süredir.