Cevap :

Panik bozukluk aniden gelen ölüm korkusu, beraberindeki fiziksel belirtiler ve öleceği, aklını kaybedeceği, felç ya da kalp krizi geçirebileceği gibi düşünceler ile giden bir anksiyete bozukluğu olarak tanımlanmıştır. En sık görülen ikinci ruhsal bozukluktur. Hastalıkta eş tanı oranı %70-80 dir. Depresyon, Alkol Bağımlılığı, Cinsel İşlev Bozuklukları, Fobiler, Kişilik Bozuklukları, Bipolar Bozukluk komobiditesi vardır. Son yıllarda görüme sıklığı artmış ve bu alanda çalışan uzmanların Panik Bozukluk konusunda detaylı bilgi sahibi olması gerekli olmuştur. Eğitimimizde alnında uzman; Panik Atak ve Anksiyete Dostları Derneği kurucu başkanı Psikiyatr Dr Muzaffer Uyar bizlerle birlikte olacaktır.

İçerik:

1.Oturum: Katılımcılara Panik Bozukluk, tanıya gidiş ve bu süreçte sıklıkla görülen düşünce biçimleri doktorumuz tarafından anlatılacaktır.

2.Oturum: Tedavi süreci ve teknikleri psikolog tarafından anlatılacaktır.Olgu sunumları yapılacaktır.

3.Oturum: Daha önce Panik Bozukluk tanısı konulan hastayla görüşme yapılıp;hastalık ve tedavi süreci konuşulacaktır.

4.Oturum: Katılımcılarla eğitimde öğretilen bilgiler değerlendirilecek vaka üzerinden tartışmalar yapılacak ve katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından eğitim sona erecektir.