Seko
Cevaplandı

'' bütün insanlar doğası gereği bilme eğilimine sahiptir '' aristo arkadaşlar bu sözü kapsayan bi makale lütfen ...

Cevap :

Hayat Boyu Öğrenme

Her insan doğduğunda bir bebek olarak doğuştan gelen iç güdüleri dışında bir şey bilmeden hayatına başlar. Zamanla pek çok şeyi izleyerek ve deneyerek öğrenmeye başlar bunun sonucunda konuşmayı ve yürümeyi öğrenir. Ardından daha karmaşık entellektüel beceriler geliştirmeye başlar, okumayı öğrenmek, yazmayı öğrenmek, daha etkili yazmayı ve konuşmayı öğrenmek gibi. Eğitim ile birlikte daha fazla konu hakkında bilgi sahibi olur.

Kafasına bir sorun takıldığı zaman insanlar tüm bu geliştirdikleri becerileri kullanarak bu sorulara cevap aramayı düşünürler. Yetenekleri ve bilgiler dahilinde sorunları çözmeye çalışırlar, bazen çözerler bazen de çözemezler. Esasında hayat da sorun çözmek üzerine kurulu olduğu için bu süreç her gün karşılaştığımız bir durumdur. Özellikle yaş ilerlerledikçe elde edilen tecrübe ve bilgi birikimi de arttıkça alının sorumluluklar da artma eğilimi gösterir. Artan sorumluluklar ve daha zor soruların cevaplarını bulmak ve sorunlarla başa çıkabilmek için insan daha çok öğrenmek durumundadır. Tüm bu süreç için de bilme durumudur diyebiliriz. İnsanlar farklı konularda bilgileri öğrenerek bilgi edinirler ve bu bir bilme durumudur. 

Tüm bu nedenlerden dolayı da Aristo'nun "insan doğası bilme eğilimine sahiptir " sözü bence çok doğrudur. Bebeklikten ölüme kadarki süreçte hayatta kalabilmek için insanlar öğrenmeyi, farklı konularda şeyleri bilmeyi bir alışkanlk haline getirirler. Alışkanlık haline gelen bu durum da pek tabi ki bilme eğilimine sahip olmayı doğurur.