Cevap :

Modern fizik olarak adlandırılan rölatif(göreceli) ve kuantum tabanlı fizik anlayışlı temel bilim dalları olan fizik kimya biyolojinin ortak alanlarının gelişmesini sağladı.
Maddenin katı sıvı ve gaz hallerini en derin ayrıntısına kadar inceleyen ve termodinamik yasalarını kullanann kimyanın alt alanı fizokimya modern fizikten fazlası ile etkilendi. Maddenin en küçük yapı taşları olan madde taneciği (parçacık) ve kuantum kimyanın ilgi alanına girdi.

Biyolojik süreçlerin aydınlatılmasında ve biyolojiye ilişkin soruların çözümünde fiziksel birimlerin ilke ve kavramlarından yararlanan bilim dalı biyofizik modern fizikteki gelişmelerden yararlandı. Biyofiziğin çok çeşitli olan ilgi alanı içide fiziğin yeri önemlidir. Karmaşık bir elektrik devresi olarakta düşünülebilecek sinir sisteminde uyarıların iletilmesindeki yapıyı kuvvet ışık ses ve iyonlaşma radyasyon gibi fiziksel büyüklüklerin canlıda etkisini ve canlıda yer değiştirme yada iletişim yoluyla çevredekilerle kurdukarı ilişkileri inceler. Biyofizikte kullanılan en yaygın inceleme ve araştırma yöntemleri arasında X-ışın kırımı ve X-ışın kristalografisi nükleer manyetik rezonans spektroskopisi soğurma ve flüoresans spektroskopi ve ultra santrifüj ile çökeltme yer almaktadır. Canlıların yapısında ve özellikleri bu yöntemlerle kesin bir biçimde tanımlanabilmiştir.



Teori (Kuram) Nedir?
Farklı bilimadamları tarafından farklı zaman ve yerlerde tekrarlanan gözlem ve deneylerle aynı sonuçları veren, mevcut bilgilerle doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, fakat yine gözlem ve deneyler yoluyla hata olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir. Teoriler(Kuramlar), gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla doğrulanabilmelidir.
Fiziksel teoriler: Modern atom teorisi, Einstein özel görelilik teorisi, Kuantum teorisi,
 
Yasa (Kanun) Nedir?
Farklı bilimadamları tarafından farklı zaman ve yerlerde tekrarlanan gözlem ve deneylerle, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesinleşen, akla ve mantığa aykırı olmayan, değişmez nitelik kazanmış, hata olasılığı olmayan gerçek bilgiye, yasa (kanun) denir. Yasalar değişmezlik ilkesine sahiptir.
Fiziksel yasalar:Evrensel çekim yasası, Gauss yasası, Newton'un hareket yasaları