Cevap :

çünkü hayvanlar insan gibi değillerdir farklı biçimde yaratılmışlardır ve vücutlarında bir salgı sistemi yrdımıyla terlemezler ben böyle biliyorum

Deodorantlar, anti bakteriyel bazı maddeler ve alkol içerdikleri için, bakteri üremesini denetim altına alarak, ter kokusunun oluşmasını önlerler. Terin ayrışması için bakteriler belirli enzimlere gerek duyar. Bu nedenle bazı deodorantlar bahsedilen bu tür enzimlerden içerir. Diğer yandan ise daha çok parfüm yağları içerdiklerinden dolayı da güzel koku yayarlar. Deodorant kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, deodorantı temiz ve kuru koltuk altına uygulamaktır. Terli bir koltuk altına deodorantı sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın karışımından oluşan daha ağır ve kötü bir kokuya neden olur. Ayrıca giysinin üzerine sıkmak da kokuyu engellemez. Deodorantlar, koltuk altına 15 cm’lik mesafeden kutuyu dik tutarak püskürtülmelidir.

Anti-perspirantlar, ter oranını ayarlayıp, çok fazla ter üretilmesine engel olur ve terlemeyi deodorantlara oranla daha iyi önler. İçerdikleri alüminyum tuzları sayesinde ter üretimini engelleyip, ter bezlerini sıkıştırır. İçeriklerinde bulunan alüminyum kloride ve benzeri aktif maddeler ile vücuttaki terlemeyi engeller, nemi azaltır ve kokuları sayesinde de tazelik verirler. Anti-perspirant ürünler daha çok pudralı formül içerdikleri için, direkt koltuk altına uygulanmalıdırlar. Kıyafet üzerine sıkılan anti-perspirant ürünlerin hiçbir etkisi yoktur ve kıyafet üzerine uygulandıkları takdirde iz bırakırlar. Koltuk altına uygulanan anti-perspirant ürün, ter bakterilerinin pudra tabakası dışına çıkmasını engeller ve böylece bakteriler kuruyup gider. Bu tip ürünler alkol içermediklerinden dolayı, vücut için son derece hafiftir. Ayrıca ferahlatıcı bir etki sağlarlar.

Ter kokusunun önlenebilmesi için kullanılan deodorant ve anti-perspirantların ancak ve ancak vücudun temiz olduğu durumlarda etkin bir şekilde bize yardımcı olacağı unutulmamalı, bu nedenle de kişisel bakıma ve temizliğe çok önem verilmelidir.