Cevap :

kitapsız insan olmaz, olmamalıdır. Kitapsız insan, susuz ağaca benzer. nasıl ki ağaçların büyüyüp gelişmeleri için suya ihtiyacı varsa, insanın da gelişmesi için kitaba ihtiyacı vardır.

bildiğiniz gibi mucitlerin hayal gücü çok geniştir ki buluşlar yaparlar. Bizim de hayal gücümüzün gelişmesi için bol bol kitap okumamız gerekir. Ayrıca kitaplar, insanları çok eğlendirir. mesela bir macera kitabında okurken heyecanlanmadım diyemezsiniz. çünkü kitabı okurken ana karakter siz olursunuz. 

malesef günümüzde teknoloji, bilgisayarlar, televizyonlar, telefon ve tabletler, çocukların hayal gücünü olumsuz yönde etkiler. neden filmi varken çocuk kitabını okusun ki? ancak filmlerde hayal gücü gelişmez. çünkü okuduğu kitapta bir ormanın, ya da bir sokağın nasıl olacağını çocuk kendi hayal eder. ama filmde bu unsurlar zaten verilmiştir. 

kitap okumayan insan, her şeyden çabuk sıkılır. yapacak bir şey bulamaz. başladığı işleri iki dakika sonra bırakır. oysa ki kitap okuyan insanın aklına binbir fikir gelir. mesela kitap okuyan ve okumayan 2 çocuk bir parka gittiğinde, kitap okumayan çocuk sadece kaydıraktan kayar, salıncakta sallanır. hemen sıkılır. ancak kitap okuyan çocuk kaydırağı dağlar, salıncağı köprü yapar, taş ve bitkileri canavar olarak hayal eder. bir maceraya çıkar ve saatlerce oynar. 

yani kitap okumanın faydası saymakla bitmez. bol bol kitap okumalıyız.