Cevap :
Bir senaryo fikri bulduğunuzda yapmanız gereken ilk şey, hikayenizi özetleyecek birtretman yazmaktır. Tretman, ana olayların ve kilit önemli noktaların, kısa metraj için yaklaşık bir iki sayfalık taslağıdır. Tretmanı yazdığınızda, hikayenizde hangi noktaların daha etkili olduğunu daha net görebileceksiniz.
Bütçe ve imkanlarınız doğrultusunda karakterleri ve mekanları sınırlayın. Çok fazla sayıda insanı günler boyunca planınıza uydurmanın kolay olmayacağını unutmayın.
Metro durakları, alışveriş merkezleri, tarihi yerler gibi çekim izni gerektirecek yerlerde, izin, mekan kirası gibi şeyleri hesaba katın. Mekanları daha özgür çekim yapabileceğiniz mekanlar arasından seçin. Hayal gücü sonsuzdur, imkanınız kısıtlı ise dilerseniz tek bir mekanda geçen uzun metraj film bile çekebilirsiniz.
Ne kadar hayal gücü sonsuz olsa da imkan da o derece kısıtlı oluyor kısa film dünyasında. İmkanlarınız doğrultusunda, nasıl çekeceğinizi de hesaba katarak senaryonuzu yazın. Örneğin dış mekanda gece çekimlerini yazarken, ışıklandırması daha zor ve pahalı olabileceğini, veya çekeceğiniz sahnelerde hangi ekipmanların gerekeceğini öğrenin, çünkü senaryo kağıtta durduğu gibi durmaz.
Yazacağınız formatı önemseyip önemsememekte serbestsiniz. Sonuçta bu sizin senaryonuz, ve maksat bunu yönetmenin ve oyuncuların anlaması. Ama bu işe profesyonelce başlamak istiyorsanız veya senaryolarınızı yapım şirketlerine, yarışmalara gönderiyorsanız, Amerikan veya Fransız tarzı senaryo formatlarından birini kullanmalısınız. (Bkz: Senaryo nasıl bir formatta yazılır?)
Kısa metraj, belirli bir süreden daha kısa süren sinema yapıtlarına verilen genel isimdir. Kısa Metraj kelime olarak uzunluk anlamında da kullanılabilir kısa bir nesneyi ifade edebilir. Genellikle bir sinema terimi olarak kullanıldığından Kısa Film'i işaret eder.
Metraj kelime olarak anlamı;
ALINTIDIR.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!