Cevap :
Hormon vücudun kendine ait enfermasyon taşıyıcılarıdır. Hormonlar bezeler tarafından salğılanır ve kana verilir. Hormonlar beli hücerelere gelir ve orada bilgileri okunarak değerlendirilir. Sinirlerin habaeleri ulaştırmları saniye dahi sürmezken, hormonların bilgi taşıması dakikalarca ve hatta saatlerce sürebilir. Hormonlar kimyasal yapısına göre iki gruba ayrılırlar ve bunlar ya protein veya yağlardan oluşur. Proteindan oluşan hormonlara peptit hormonları ve yağlardan hormonlara steroidhormonları denir.
Peptithormonlarına orta beyin (hipotalamus), hipofizbezesi ve pankreasın salğıladığı insulin ve glukagonları sayabiliriz. Steroidhormonlara ise cinsel hormonlar ve böbrek üstübezelerinin salğıladığıhormonları sayabiliriz. Hormonlar vücudumuzdaki metabolik metabolik değişimleri ve organ fonksiyonlarını ayarlar ve bunların başında vücudun şeker seviyesi, su oranı, tonsiyon ve ısısını ayarlar.
Hormonlar salğılandıktan sonra kandaki miktarı miktarı konturol edilerek ona göre hormon salğılayan bezelerin hormon salğılaması veya salğılamaması yönünde uyarılar yapılır. Yumurtalıklar, testis, tiroidbezi, ve böbrek ütübezelerinin hormon salgılayıp salgılamamaları yönündeki uyarıları hipofiz gudesinden gelen uyarılara göre yapar. Hipofiz gudesinde orta beyinden (hipotalamus) gelen yönlendirme komutlarına göre hareketeder.