Cevap :

DENKLEM BİR EŞİTLİKTİR.DENKLEMLERDE Bİ EŞİTLİK OLMASI LAZIM.

Please read: a personal appeal from Wikipedia founder Jimmy Wales Şimdi Okuyun Denklem Vikipedi, özgür ansiklopedi Atla: kullan, ara Başlığın diğer anlamları için Denklem (kimya) sayfasına bakınız.

Denklem, iki niceliğin eşitliğini gösteren bağıntıdır. Araya (=) işareti konularak ifade edilir. Denklemlerde eşitlik değişkenlerin belirli değerleri için sağlanır. Değişkenlerin her değeri için geçerli olan eşitliklere özdeşlik denir.

(x + y)² =x² + 2·x·y + y² özdeşlik x² - 3·x + 2 = 0 ise bir denklemdir. x² - 3·x + 2 = 0 denklemi sadece x = 1 ve x = 2 sayıları için doğrudur, diğer değerler için yanlıştır. Özdeşlikte ise her x ve y değeri için eşitlik doğrudur. Denklemlerde değişkenlerin en büyük kuvveti denklemin derecesini gösterir. Her terimin derecesi aynı olan denklemlere homojen denklem denir. ax²+bx+c a≠0 şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Yüzey denklemiÜç boyutlu uzayın herhangi bir P noktasının koordinatları x,y,z ise, f (x,y,z) = 0 şeklindeki denklemlerdir.Eğri denklemiEğri, tarifinden dolayı iki yüzeyin arakesiti bir eğridir f(x,y,z) = 0 ve g(x,y,z) = 0 yüzey denklemleri bir arada eğri denklemi verir. İki boyutlu uzayda x ve y gibi iki değişkenle meydana gelen denklemler bir eğri denklemidir:y² = 2x, y = 3x, x² + y² = 1birer eğri denklemidir.Cebirsel denklemTerimleri cebirsel fonksiyonlardan meydana gelen denklemlerdir.Denklem sistemiOrtak çözümleri olsun veya olmasın iki veya daha fazla denklemler grubu.Lineer denklemDeğişkenleri birinci dereceden olan cebirsel denklem. Mesela;3x + y = 5, 8x + 9 =3gibi.1 ile 5 arasında bir kökü vardır...İkinci derece denklemx1 + ax + b = 0 denkleminin en çok iki kökü bulunur. Bu köklerGerçek çözümün olması için karekök altındaki ifadenin negatif olmaması gerekir. Eğer kökün altındaki ifade sıfırsa, kök tek olarak iki katlı ortaya çıkar. Negatif ise gerçek kök yoktur.Köklerin değişkenlerden bağımsız olma durumunda ise tek katlı değişken kare kökün kuvveti diğer kökü etkilemekte, sayısal değer olarak bir alt dereceden tatbik edilen formülasyona bağlı kalınmaktadır.ikinci dereceden denklem formülüikinci dereceden denklem formülü şudur