Cevap :

işinin yaşadığı toplum içinde değeri olan , yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçlerin tümüdür.

Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler sürecidir.

Eğitim; bireyin davranışlarındaki yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak ve isteyerek değişme meydana getirme sürecidir.

Görüldüğü gibi eğitimin bir çok tanımı yapılabilmektedir. Ancak, günümüzde çoğunlukla tercih edilen tanım:

“Bireyin davranışında, kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istenilen yönde( eğitimin amaçlarına uygun ) değişme meydana getirme sürecidir.” Şeklindedir.

Bu tanıma göre;

· Eğitim bir süreçtir.

· Eğitim sürecinde, bireyin davranışlarının istenilen yönde değiştirilmesi amaçlanmaktadır.

· Davranışlarındaki değişme kasıtlı olarak gerçekleştirilmektedir.

· Eğitim sürecinde bireyin kendi yaşantıları esastır.

Ülkemiz insanların aldığı eğitim sayesinde kalkınarak güçlü dünya ülkeleri arasına girer. Eğitimsiz olursak teknolojiyi geliştiremez ve bu konuda yurt dışına bağlı bir ülke olmuş oluruz.

Yine aldığımız eğitimler sayesinde çocuklarımıza eğitim veririz. Yani bu süreç zincirleme şeklindedir. Aradan bir halka koparsa eğitim sistemi çöker ve ülkemizin zararına olur. Askeri alanda teknoloji ve gelişmeler, ekenomi alanında gelişmeler hepsi de eğitime bağlıdır.

Eğitimin en başında ve en önemlisi de dini eğitimdir. Çocuklarımızı küçüklükten itibaren kuran kurslarına veya camilere göndererek dini yönlerini kuvvetlendirmeye ve bilgilendirmeyi amaçlarız. Zaten bir çocuk dini eğitimini tam anlamıyla almışsa diğer beşeri ilim konularında alacağı eğitim ile ülkesine son derece bağımlı ve ahlaklı bir genç olarak yetişir.