Cevap :

pes etemk çok kötüdür aslındA BN HEP YAPARIM 

“Vazgeçme” dediler, “pes etme” dediler… Ama bazen en cesur karar vazgeçebilmektir. Çünkü bazen vazgeçmemek kaybetmek anlamına da gelir. İşte vazgeçmek üstüne ezber bozan bir yazı… Bize vazgeçmemeyi öğrettiler. Vazgeçmenin pes etmek olduğunu anlattılar. Vazgeçersek kaybedebileceğimizi söylediler. Vazgeçmezsek kazanacağımızı söylediler. Bu bazen doğru çıktı, bazen yanlış. Yanlış çıktığında mutlu olmadığımız evlilikler yürüttük, sevmediğimiz işleri yaptık, inandıklarımızla yaptıklarımız birbirine karıştı. Ne vazgeçebildik, ne de kazanabildik.

BAZEN EN CESURCA KARAR, VAZGEÇEBİLMEKTİR…

Belki de bazen vazgeçmemiz gerekiyordu. Bırakabilmek, dur diyebilmek, tamam diyebilmekti bizi mutlu edecek. Ama yapamadık, korktuk çoğu zaman. Çünkü vazgeçmek, bırakabilmek bir tercih meselesiydi ve bu tercihin sonuçlarına katlanamadık. Bu tercihi kabullenebilecek cesareti gösteremedik.



Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/vazgecmek-pes-etmek-degildir/#ixzz2Be0bOwIr

Merhaba,

Pes etmemek ile ilgili kompozisyon örneği

İnsanoğlu, hayat içerisinde sürekli bir koşuşturma içerisindedir. Bu koşuşturma, insanın belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmasını sağlamaktadır. Genel anlamda bakıldığında her zaman hedeflenen şeylere ulaşamayabiliriz. Bunun arka planında yaşanmışlıklar, dış etkenler ve kişinin duygu durumu yatabilmektedir.

Yaşamda ne olursa olsun insanın kendisini her zaman bir adım daha ileri gitmesini sağlayan tek şey çaba, azim, hırs ve pes etmeme duygusudur. Çünkü ne zaman pes edilirse, o zaman kişi hedeflerine, planlarına veya istediği konuma ulaşması imkansıza dönüşecektir.

Duygulara yenik düşmek, insanın pes etmesine sebebiyet veren bir olaydır. Hissedilen yorgunluk, olumsuzluklar, duygusal haller vb. birçok problemler kişiyi pes etmeye ya da vazgeçmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla duyguları ön plana almadan, mantık çerçevesi içerisinde ve ilerleme arzusuyla kişinin pes etmeden kendisi ve hayatı için çaba sarf etmesi gerekmektedir. Bakıldığında hayat, insanı buna ne olursa olsun sürüklediği görülmektedir.

Kompozisyon için uyulması gereken yazım kuralları

  • Düz, beyaz ve çizgisiz bir A4 kağıdına yazılması gerekir.
  • Başlık, kağıdın tam ortasında olmalıdır.
  • Paragrafların başına eşit ölçüde 3 cm boşluk bırakılması gerekmektedir.
  • Satırlar arasında sadece paragraf bitiminde boşluk bırakılması gerekir.
  • Yazıların okunaklı ve düzgün olması gerekir.
  • Kompozisyona imza atılmamalıdır. Sadece ad-soyad yazılmaktadır.

Bilgi edinelim!

Kompozisyon nedir? eodev.com/gorev/6733821

#SPJ2

Başarılar.