Hangi Evrelerden Kaç NAD , FAD , ATP Çıkar

Krebsten : ?
ETS : ?
Gikoz : ?      NET ÇIKANIDA YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
Laktik Asit Fermantasyonu
Alkol Fermantasyonu Bunlarda Nolur O2'li O2'siz Solunum Evreleri Hakkında Kısa Önemli Bilgileri Yazarsanız Sevinirim


Cevap :

glikoz evresinde 4 atp(sdf ile)..2 nadh2...2 piruvat elde edilir.

krebs evresine hazırlıkta(2 pivuvat için)..2 co2...2 nadh2

krebs evresinde(2 pirüvat için) 4 co2..6 nadh2...2 fadh2...2 atp(sdf ile)

ets  evresinde ise nadh2 ler ve fadh2 ler atp(of ile) ye dönüştürülür..1 nadh2=3 atp.....1 fadh2=2 atp ye dönüsür ..etsde toplam 10 nadh2. ve 2 fadh2 atp(of ile) ye dönüstürülür..

Berk

Hey,


Krebs Döngüsü

  • Glikoliz evresinin ardından, hücresel solunum mekanizması başka bir çok aşamalı süreci içerir, ve ayrıca sitrik asit döngüsü veya trikarboksilik asit döngüsü olarak da adlandırılan Krebs döngüsü, glikolizde oluşturulan iki pirüvik asit molekülünü kullanır ve yüksek enerjili NADH ve adenin dinükleotid moleküllerini (FADH2) ve bazı ATP'leri verir.
  • Krebs döngüsü bir hücrenin mitokondrisinde gerçekleşir. Bu sosis şeklindeki organeller, iç ve dış zarlara ve dolayısıyla iç ve dış bölmelere sahiptirler. İç zar, birçok kez kendi üzerine katlanır; bu kıvrımlara krista denir. Kloroplastlardaki tilakoid zarlara biraz benzerler. Krista boyunca yer alan proton pompası ve ATP üretimi için gerekli olan önemli enzimlerdir.
  • Krebs döngüsüne girmeden önce, piruvik asit molekülleri değiştirilir. Her 3 karbonlu pirüvik asit molekülü, asetil-koenzim A veya asetil-CoA olarak adlandırılan bir maddeye, dönüşüme, uğrar. İşlem sırasında, pirüvik asit molekülü bir enzim tarafından parçalanır, bir karbon atomu karbondioksit formunda salınır ve geri kalan 2 karbon atomu koenzim A adı verilen bir koenzim ile birleştirilir. Bu kombinasyon asetil-CoA'yı oluşturur. İşlemde, elektronlar ve bir hidrojen iyonu yüksek enerjili NADH oluşturmak için NAD'ye aktarılır.
  • Asetil-CoA, Krebs döngüsüne oksaloasetik asit adı verilen 4 karbon asidiyle birleşerek girer. Kombinasyon sitrik asit denilen altı karbon asidini oluşturur. Sitrik asit, bir dizi enzim katalizli dönüşümden geçer. 10 taneye kadar kimyasal reaksiyon içeren dönüşümlerin tümü enzimler tarafından gerçekleştirilir. Adımların çoğunda, yüksek enerjili elektronlar NAD'ye salınır. NAD molekülü ayrıca bir hidrojen iyonu kazanır ve NADH olur. Adımlardan birinde, FAD elektron alıcısı olarak hizmet eder ve FADH2 olmak için iki hidrojen iyonu kazanır. Ayrıca, reaksiyonlardan birinde, bir ATP molekülünü sentezlemek için yeterli enerji salınır. Her glikoz molekülü için, sisteme giren iki piruvik asit molekülü olduğundan, iki ATP molekülü oluşur.
  • Ayrıca Krebs döngüsü sırasında, asetil-CoA'nın 2 karbon atomu serbest bırakılır ve her biri 1 karbondioksit molekülü oluşturur. Böylece, döngüye giren her asetil-CoA için, 2 karbondioksit molekülü oluşur. 2 asetil-CoA molekülü döngüye girer ve her birinin 2 karbon atomu vardır, bu nedenle 4 karbondioksit molekülü oluşur. Bu dört molekül, pirüvik asidin asetil-CoA'ya dönüştürülmesi sırasında oluşan iki karbondioksit molekülüne eklenir ve 6 taneye kadar karbondioksit molekülü ekler. Bu 6 CO2 molekülü Krebs döngüsünde atık gaz olarak dışarı verilir. Glikoliz işlemine giren 6 glikoz karbonunu temsil ederler.
  • Krebs döngüsünün sonunda, son ürün oksaloasetik asittir. Bu, çevrimi başlatan oksaloasetik asit ile aynı formdadır. Şimdi, molekül, döngünün başka bir dönüşüne başlamak için başka bir asetil-CoA molekülünü kabul etmeye hazırdır. Hepsini anlatmış bulunmaktayım, Krebs döngüsü (iki pirüvik asit molekülü başına) iki ATP molekülü, 10 NADH molekülü ve 2 FADH2 molekülü oluşturur. NADH ve FADH2 elektron taşıma sisteminde de kullanılır.

Berk